Σας προωθούμε ενημέρωση για τη δυνατότητα ένταξης σε εργαστήρια για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών.
Με βάση την υφιστάμενη ανάγκη πολλών παιδιών, εφήβων αλλά και γονέων να απευθυνθούν σε Εξειδικευμένα Κέντρα Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, προσφέρεται η δυνατότητα στους κατοίκους του Δήμου Αθηναίων να ενταχθούν σε Κλινικά Εργαστήρια του Προγράμματος Εξειδίκευσης «Κλινική Πρακτική στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» που υλοποιούνται από το Metropolitan Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ.
Η συμμετοχή στα συγκεκριμένα εργαστήρια παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής των επιμορφούμενων.
Τα εργαστήρια διενεργούνται στις εγκαταστάσεις του Metropolitan ΚΔΒΜ2 και πιστοποιούνται από το Διεθνή Φορέα SQA, που είναι αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Παιδείας.
Πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα στις εγκαταστάσεις του Metropolitan ΚΔΒΜ2 στο κέντρο της Αθήνας, υπό την εποπτεία της Επιστημονικά Υπεύθυνης του Προγράμματος Εξειδίκευσης Δρ. Παναγιώτας Γιαννέλη και αφορούν:
1. Πρώιμη ανίχνευση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών σε μαθητές 5-6 ετών και άνω.
2. Διάγνωση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών (Δυσαναγνωσία, Δυσγραφία, Δυσορθογραφία, Δυσαριθμησία) σε μαθητές με κανονικό δείκτη νοημοσύνης, για τους οποίους αποδίδεται και αναφορά αξιολόγησης και διάγνωσης.
3. Παρέμβαση για την βελτίωση-αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών τους μέσα από εξατομικευμένες παρεμβατικές διαδικασίες.
Η συχνότητα αφορά σε εργαστηριακές παρακολουθήσεις που λαμβάνουν χώρα 2-3 φορές μηνιαίως, οπότε και προσέρχονται τα περιστατικά κατόπιν συνεννόησης με τους Υπεύθυνους του Metropolitan ΚΔΒΜ2. Εάν κρίνεται ενδιαφέρον για τους εκπαιδευόμενους και αναγκαίο για τα περιστατικά, η παρέμβαση συνεχίζεται έως ότου να καλυφθούν οι εξατομικευμένες ανάγκες των παιδιών-εφήβων.
Για τη βέλτιστη δυνατή διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν σε σπουδαστές και περιστατικά, κρίνεται απαραίτητη η αξιολόγηση της βαρύτητας των τελευταίων από την Επιστημονικά Υπεύθυνη, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός και να διαπιστωθεί παράλληλα η καταλληλότητα των περιστατικών. Πάντα κατόπιν συνεννόησης με την Ακαδημαϊκή Συντονίστρια κα Φανή Ήμαλη κατά την προσέλευσή τους οι γονείς-κηδεμόνες υπογράφουν την απαιτούμενη φόρμα συγκατάθεσης ότι οι επιμορφούμενοι παρακολουθούν το περιστατικό πίσω από μονόδρομο καθρέφτη.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως κατά την ολοκλήρωση ήδη του δεύτερου χρόνου συνεχόμενης λειτουργίας του Προγράμματος στο Metropolitan έχουν καταμετρηθεί περισσότερα από 300 περιστατικά στα οποία έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις εντελώς δωρεάν, αναδεικνύοντας έτσι και την κοινωνική διάσταση της Εκπαίδευσης που προάγει συνολικά ως Ακαδημαϊκός Φορέας.
Για περαιτέρω πληροφόρηση σας επισυνάπτουμε το link της ιστοσελίδας του Φορέα:
Οι υπεύθυνοι του Προγράμματος παραμένουν πάντα στη διάθεσή σας στο 210 380 11 33 για κάθε απορία ή και διευκρίνιση.