twitter
rss

Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα του αρχαιολογικού μας περιπάτου που θα κάνουμε την Κυριακή 3 Μαΐου, έτσι όπως διαμορφώθηκε σε συνεργασία με την ξεναγό μας κα. Αγγελική Μπακόλη.

Στις 10.00 π.μ. θα συναντηθούμε στο σταθμό του Μετρό Ακρόπολη, από την πλευρά που βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης

Στη συνέχεια ξεκινάμε την ξενάγησή μας όπου θα επισκεφθούμε την Αρχαία Αγορά των Αθηνών.

Θα δούμε  την οδό των Παναθηναίων, μια από τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες της αρχαίας πόλης, πλάτους 12-20 μ.,  το Βωμό των 12 Θεών,  τα σημαντικότερα διοικητικά οικοδομήματα και ιερά των Αθηνών: η κυκλική Θόλος, έδρα των πρυτάνεων της Βουλής των 500, το Νέο Βουλευτήριο, αμφιθεατρικός χώρος για την προετοιμασία των νομοσχεδίων πριν δοθούν προς ψήφιση στην Εκκλησία του Δήμου, το Μητρώο, το Μνημείο των Επωνύμων Ηρώων, επίμηκες βάθρο με περίβολο, επάνω στο οποίο υψώνονταν τα χάλκινα αγάλματα των μυθικών ηρώων των δέκα αθηναϊκών φυλών.

Στην κορυφή του λόφου του Αγοραίου Κολωνού δεσπόζει ο Ναός του Ηφαίστου, το γνωστό μας «Θησείο».

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς.

Τέλος θα κατηφορίσουμε  προς το Μοναστηράκι, για να «επισκεφθούμε» τις τοπικές ταβέρνες και να ξεδιψάσουμε με παραδοσιακή μπύρα και πατροπαράδοτα σουβλάκια !!!

Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια λοιπόν, εφοδιαστείτε με χαλαρή διάθεση, μην ξεχάσετε το καπέλο για τον ήλιο και ελάτε σε ένα οδοιπορικό για να ξεκλειδώσουμε τα κρυμμένα μυστικά της αρχαίας Αθήνας !

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου