twitter
rss


Μέσα στην εορταστική περίοδο, με κλειστά σχολεία και τις περισσότερες οικογένειες να απολαμβάνουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, διεξήχθη φέτος το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αττικής με τη συμμετοχή και του δικού μας σχολείου.


Το τμήμα σκακιού που επιμελείται ο Σύλλογός μας και διδάσκει εδω και πολλά χρόνια ο κος. Γιάννης Παπαδημητρίου, μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες επιτυχίες και συγκινήσεις, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου πέρσι στο Σχολικό Πρωτάθλημα Π.Ε. Αθήνας, ενώ σχεδόν κάθε φορά προκρίνεται  στην επόμενη φάση των τελικών της Αττικής.

Φέτος όμως με μια αψυχολόγητη απόφαση της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής) διοργανώθηκε κατευθείαν η τελική φάση το διήμερο 26 και 27 Δεκέμβριου 2018 στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πάλης των Άνω Λιοσίων, αιφνιδιάζοντας σχολεία, ομάδες, παίκτες και οικογένειες.

Το σκακιστικό τμήμα του συλλόγου μας διαθέτει παιδιά με εμπειρία και γνώση στο άθλημα τα οποία τα προπονεί ο εξαίρετος δάσκαλος σκακιού κος Παπαδημητρίου, ενώ  οι υποδομές με τα παιδιά μικρότερης ηλικίας αφήνουν τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον. Ο σχεδιασμός μας για φέτος ήταν να κατεβάσουμε δύο αγωνιστικές ομάδες,  η Α΄ με πλήρη αγωνιστική σύνθεση η οποία και θα πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα και η Β΄ με τα παιδιά των μικρότερων τάξεων προκειμένου να αποκτήσουν και αυτά εμπειρίες και εικόνες από αγώνες υψηλού επιπέδου.

Αντί αυτού όμως, το σχολείο μας κατέβηκε στο πρωτάθλημα με μία ομάδα αναγκαστικής  σχεδόν σύνθεσης, χωρίς αναπληρωματικούς και χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες τακτικής και ελιγμών. Πολλοί παίκτες έλλειπαν με τις οικογένειες τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ άλλοι δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής.

Έτσι η ομάδα μας αποτελούταν από τους :
Χάσικο Χρήστο
Ζησιμόπουλο Νίκο
Λιάπη Ελευθερία
Βλασακάκη Δημήτρη

Τα παιδιά αγωνίστηκαν με πείσμα και θάρρος, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο παγωμένο στάδιο των Α.Λιοσίων, έπαιξαν 7 γύρους σε δύο ημέρες και ήταν συγκινητική η ομοψυχία, η αλληλεγγύη και η υποστήριξη μεταξύ τους σε κάθε γύρο. Ήταν ίσως η πιο ΟΜΑΔΑ από όσες έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Με τον προπονητή τους και τις δύο ημέρες όρθιο στην κερκίδα να τους καθοδηγεί, να τους εμψυχώνει, να τους καμαρώνει μας χάρισαν για άλλη μια φορά στιγμές αθλητικής και ψυχικής ανάτασης.

Δεν έχει τόσο σημασία η θέση που κατέκτησαν , ήταν αγωνιστικά μια μέτρια εμφάνιση (41η θέση ανάμεσα σε 60 σχολεία) , αλλά έχει τεράστια σημασία το παράδειγμα που έδωσαν αυτοί οι μικροί πρωταθλητές μας, αφήνοντας τη ζεστασιά του σαλονιού τους και αδιαφορώντας για τις προσκλήσεις των φίλων τους για παιχνίδι μπροστά στην TV., εκπροσώπησαν το σχολείο μας σε μια μεγάλη και δύσκολη αθλητική διοργάνωση, χάρηκαν τις παρτίδες τους, έπαιξαν για τους εαυτούς τους, για την ομάδα μας, για τον προπονητή τους, για το σχολείο τους.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια !



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου