twitter
rss

Από πέρσι ο Σύλλογός μας είχε επισημάνει την αναγκαιότητα της βαφής του σχολείου μας, τόσο εσωτερικά στις αίθουσες όσο και εξωτερικά (διαδρόμους και προαύλιο).

Οι σχετικές αιτήσεις και οχλήσεις προς τους καθ ύλην αρμόδιους φορείς δεν είχαν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάτι η κρίση, κάτι η οικονομική δυσπραγία, κάτι το σύνηθες βραχυκύκλωμα των αρμοδίων υπηρεσιών,  το σχολείο μας παρέμενε στην ίδια άσχημη κατάσταση.

Τα παιδιά μας συνέχιζαν να κάνουν μάθημα μέσα σε «γκρίζες» τάξεις, να περιστοιχίζονται από ένα «άχρωμο» περιβάλλον, χωρίς φαντασία, χωρίς χρώμα, χωρίς εικόνες.

Φέτος λοιπόν, αποφασίζουμε και παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!


Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο και αρκετά δαπανηρό σχέδιο να βάψουμε το σχολείο μόνοι μας. Να δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά μας το περιβάλλον που τους αξίζει.

Να δώσουμε ένα έμπρακτο παράδειγμα συλλογικής δράσης, να βοηθήσουμε τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους τον «κόσμο τους», να διδαχθούμε από αυτά και να τα αφήσουμε να μας παρασύρουν σε ένα όμορφο ταξίδι χρωμάτων και φαντασίας.

Η όλη δράση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Στην αρχή θα βαφούν εσωτερικά όλες οι αίθουσες διδασκαλίας με χαρούμενα φωτεινά χρώματα, στη συνέχεια θα διακοσμηθούν με ανάλογα σχέδια και παραστάσεις και τέλος – προς την Άνοιξη – διακεκριμένοι και βραβευμένοι ζωγράφοι και εικονογράφοι θα χρησιμοποιήσουν τις εξωτερικές επιφάνειες του σχολείου μας σαν ένα τεράστιο καμβά όπου και θα αποτυπώσουν τις δημιουργίες τους.

 Σε όλη αυτή την προσπάθεια πολύτιμος αρωγός και σύμβουλος βρίσκεται η κ. Αντα Εμηλάνη, δασκάλα εικαστικών στο σχολείο μας πέρσι, και μέλος του Συλλόγου μας, η οποία  αφιλοκερδώς και με μεγάλη όρεξη έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών και όλες τις καλλιτεχνικές κατασκευές.

Ο Σύλλογός μας θα κάνει ένα τεράστιο αγώνα να καλύψει οικονομικά το κόστος των χρωμάτων και των υλικών, ο σύλλογός διδασκόντων και η διευθύντρια μας, αγκαλιάζουν την πρωτοβουλία αυτή και θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν μαζικά, το μόνο που μένει είναι η δική σας ενεργοποίηση.

Σας θέλουμε όλους κοντά μας
.
Βάλτε τα παλιά σας ρούχα, πιάστε τα μαλλιά σας ψηλά, πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε τα Σάββατα που θα σας κοινοποιηθούν, στο σχολείο. Βούρτσες, ρολά, χρώματα, πινέλα θα σας περιμένουν.

 Ας μην επιτρέψουμε άλλο, στην αδιαφορία και τον πεσιμισμό να υπερισχύσει.

Ελάτε να βάψουμε το σχολείο μας !!!

Με νεώτερες αναρτήσεις και ανακοινώσεις θα σας ενημερώνουμε τακτικά και αναλυτικά για τις ημερομηνίες και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της δράσης αυτής.



1 comments :

  1. Θα είμαι κι εγώ εκεί!!
    Καλή αρχή...

Δημοσίευση σχολίου