twitter
rss


Από την κ. Ολυμπία Παγουλάτου, δασκάλα μας στο τμήμα του Θεατρικού Παιχνιδιού, στις δραστηριότητες του Σαββάτου, που οργανώνει ο Σύλλογός μας, λάβαμε το πιο κάτω μήνυμα :

¨Αγαπητοί γονείς του 46ου,

Tο θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι μας μετρά ήδη δυόμιση μήνες ζωής ! Στο διάστημα αυτό, σταθεροποιήθηκε ο "πυρήνας" του εργαστηρίου, τα παιδιά βελτίωσαν τις εκφραστικές και συνεργατικές τους δεξιότητες, και οι ομάδες μας άρχισαν να "δένουν".
Με την ομάδα των μικρότερων παιδιών ολοκληρώσαμε τον θεματικό κύκλο "οι τέσσερις εποχές", ενώ με τα μεγαλύτερα παιδιά περιηγηθήκαμε στο μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Και με τις δυο ομάδες, προσεγγίσαμε επίσης με θεατρικό τρόπο  αξιόλογα κείμενα της ελληνικής και παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, καθώς η φιλαναγνωσία ανήκει στους πρωταρχικούς στόχους αυτού του εργαστηρίου.

Με τη νέα χρονιά, θα συνεχίσουμε το ταξίδι στους μύθους και τη λογοτεχνία, μέσα από τους κώδικες του θεάτρου, και θα εντάξουμε στο εργαστήρι μας μορφές κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών. Παράλληλα θα αρχίσουμε να οργανώνουμε την καλοκαιρινή "παράσταση", με έμφαση πάντα στην παιδαγωγική διαδικασία, αλλά και με ενδιαφέρον για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Φίλοι γονείς του 46ου, σας ευχαριστώ που μου εμπιστεύεστε τα παιδιά σας! Ο ενθουσιασμός και η δημιουργικότητά τους είναι πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας. Αυτό το εργαστήρι είναι για μένα, πέρα και πάνω απ' όλα, ένα ισχυρό αντίδοτο στην περιρρέουσα μαυρίλα, μια ζωντανή σπιθίτσα ελπίδας, που δίνει νόημα και περιεχόμενο στην ευχή...

                                                                                                                                                                 καλή χρονιά

                                                                                                                                                      Ολυμπία Παγουλάτου¨

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου