twitter
rss

Το Σάββατο το απόγευμα, η θεατρική ομάδα του συλλόγου μας, μαζί με τη δασκάλα τους κ.Ολυμπία Παγουλάτου παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση « Η κούκλα το ΄σκασε» στο θέατρο του πολυχώρου ΕΚΣΤΑΝ.

Ο Σκαπίνο, μια αιχμάλωτη μαριονέτα, αποφασίζει να κόψει τα σχοινιά που την κρατούν δεμένη στα χέρια του σκληρού Καπελόνι και να αποζητήσει την τύχη του περιπλανώμενος στο κόσμο αφού μέχρι και η αγαπημένη του Κολομπίνα τον απαρνήθηκε για κάποιον άλλον.

Στο ταξίδι του συναντά διάφορες προκλήσεις και περιπέτειες που του αποκαλύπτουν σκληρές αλήθειες μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Ένα έργο με σαφείς αναφορές στη Commedia dell’ arte που παρουσιάστηκε με εκπληκτικό τρόπο από τα παιδιά.

Οι απαιτήσεις των ρόλων και η απόδοση της ατμόσφαιρας του έργου με γρήγορες εναλλαγές κουστουμιών και σκηνικών όχι μόνο δεν φόβισε τα παιδιά αλλά τα ωρίμασε καλλιτεχνικά, τα έκανε να ξεπεράσουν προφανή εμπόδια και δυσκολίες και να ξεδιπλώσουν κρυμμένα ταλέντα και μεγάλες δυνατότητες.

Η σκηνή ¨έπεσε¨ στο τέλος από το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών και ο ενθουσιασμός των μικρών ηθοποιών ήταν διάχυτος στα πρόσωπά τους. Πραγματικά κατάφεραν κάτι πολύ μεγάλο !

Η Ολυμπία έχει ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη στη θεατρική μας ομάδα που δίκαια αναρωτιόμαστε που θα σταματήσει… μέχρι στιγμής πάντως οι δυνατότητες της μοιάζουν να μην έχουν όριο.

Το θεατρικό μας εργαστήρι, με την εμπνευσμένη καθοδήγηση και διδασκαλία της Ολυμπίας, έχει πια ξεφύγει από τα τετριμμένα. Λειτουργεί με όραμα και στόχο, καλλιεργεί τις καλλιτεχνικές δεξιότητες των παιδιών και τους προσφέρει μια ολοκληρωμένη κουλτούρα πάνω στις τέχνες και την έκφραση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;


Το μόνο που μένει είναι να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, και να ευχηθούμε να έχουμε πάντα τέτοιες μοναδικές παραστάσεις.


Περισσότερες φωτογραφίες από την παράσταση μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ και εδώ


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου