twitter
rss


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 6 Μάιου η δράση του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τη ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Φωτός που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 16 Μάιου υπό την αιγίδα της UNESCO.


Εδώ και αρκετό καιρό ο σύλλογός μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, μιας ενεργούς κίνησης πολιτών της περιοχής μας, που πραγματοποιεί δράσεις αναβάθμισης του αστικού τοπίου της πόλης μας μέσω του φωτισμού, να διοργανώσουμε  από κοινού μια εκδήλωση τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική στην περιοχή μας με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας.

Αποφασίσαμε να στολίσουμε τις πολύχρωμες φωτιστικές μπάλες που είχε τοποθετήσει η ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ σε παλιότερη δράση της στη στοά Broadway της οδού Αγ. Μελετίου, με δημιουργίες των μαθητών του σχολείου μας, να γιορτάσουμε την Διεθνή Ημέρα Φωτός της UNESCO χρησιμοποιώντας της δημιουργική φαντασία των παιδιών.

Φτιάξαμε όμορφες ξύλινες πινακίδες σε σχήματα που παραπέμπουν στην καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία των παιδιών (καραβάκια, πεταλούδες, σύννεφα, καρδούλες κ.λ.π.) και αφήσαμε την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών να καλπάσει.

Αυτά,  με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση της δασκάλας τους, της  καθηγήτριας εικαστικών κας. Τσαμαδιάς Μαρίας, μας άφησαν όλους πραγματικά άφωνους !

Χρώματα, σχέδια, συνδυασμοί, μαζί με ένα ξεχωριστό μήνυμα φιλίας, αγάπης, συνεργασίας, ήθους και χαράς αποτυπώθηκαν πάνω στις ξύλινες φιγούρες με ένα τόσο ξεχωριστό τρόπο, δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης που κάθε γκαλερί θα ζήλευε να τα έχει στη συλλογή της.

Σήμερα το πρωί ήρθε η ώρα τα πανέμορφα αυτά καλλιτεχνήματα να βρουν την ιδανική τους θέση. Γονείς, φίλοι, απλός κόσμος και φυσικά τα ίδια τα παιδιά μαζί με τη δασκάλα των εικαστικών τους, βρέθηκαν στη στοά Broadway  σε μια όμορφη εκδήλωση, σε ένα ξεχωριστό πάρτι που διοργάνωσε ο σύλλογος μας μαζί με τη ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ.


Με την βοήθεια του κ. Στέργιου, του ιδιοκτήτη της καφετέριας «ΝΑΙ» που βρίσκεται στην είσοδο της στοάς στην οδό Αγ. Μελετίου, οι πολύχρωμες πινακίδες με τις ζωγραφιές και τα μηνύματα των παιδιών αναρτήθηκαν στα φωτιστικά της στοάς, στόλισαν τον χώρο και με την αθωότητα που διέπει την παιδική καρδιά, στόλισαν και τις ψυχές όλων όσων παρευρέθηκαν εκεί.

Ο Σύλλογός μας, η ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΨΕΛΗ, οι γονείς, οι φίλοι αλλά κυρίως τα παιδιά, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Φωτός, έστειλαν σήμερα ένα φωτεινό μήνυμα ελπίδας σε όλο τον κόσμος, φώτισαν το διάβα κάθε περιπατητή της στοάς Broadway, γέμισαν με χρώμα και χαρά την έτσι κι αλλιώς γκρίζα καθημερινότητα.


Μπράβο σας παιδιά !


Περισσότερες φωτογραφίες από τη δράση μας μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ
 


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου