twitter
rss


Με μια μαγική βραδιά ολοκληρώθηκαν χθες Σάββατο 16 Ιουνίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις του συλλόγου μας για τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, με την παρουσίαση της παράστασης που ανέβασαν οι μαθητές του θεατρικού μας εργαστηρίου « Ο Μάγος του Οζ».

Μια βραδιά που ήταν μαγική όχι μόνο λόγω του τίτλου και της υπόθεσης του έργου, αλλά γιατί μαγικά ήταν όλα όσα είδαμε στο φιλόξενο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ που για άλλη μια φορά αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που προσήλθε.

Η δασκάλα των παιδιών, η εμπνευσμένη θεατρολόγος κα Ολυμπία Παγουλάτου που χρόνια τώρα τιμά με την παρουσία και τη διδασκαλία της το θεατρικό μας τμήμα, έκανε φέτος ένα άλμα τόσο τεράστιο και προκλητικό που φαντάζει σχεδόν μαγικό. 

Πήρε τα παιδιά της, τη θεατρική της ομάδα και ανέβασε μιούζικαλ !!

Ναι, αγαπητοί μας αναγνώστες, μια ερασιτεχνική παιδική θεατρική ομάδα αποτελούμενη από μαθητές δημοτικού έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν σε ένα διαχρονικό μιούζικαλ, σε μια εμβληματική παράσταση, σε ένα μουσικοχορευτικό σόου αντάξιο επαγγελματικής παραγωγής.

Η αθεόφοβη Ολυμπία δείχνοντας μια απαράμιλλη εμπιστοσύνη στα παιδιά, αγνοώντας κινδύνους και δυσκολίες κατάφερε να χωρέσει στην παρουσίαση του έργου, ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό, πρόζα αλλά και multimedia εφαρμογές, αφού η έναρξη και το τέλος της παράστασης έγινε με προβολή των αντίστοιχων σκηνών  από την ταινία του 1939 με την αξέχαστη Τζούντι Γκάρλαντ. Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν και η δική της ενεργή συμμετοχή στην παράσταση με ένα ¨μαγικό¨ τρόπο.

Ήταν τέτοια η λεπτοδουλειά που είχε γίνει, ώστε ακόμα και το φόρεμα με τα κόκκινα παπούτσια της Ντόροθυ, τα υπόλοιπα κοστούμια του αχυρένιου, του ντενεκεδένιου, του Δειλέων, της μάγισσας και του υπόλοιπου θιάσου, τα ευρηματικά σκηνικά, η μουσική, η ατμόσφαιρα  ήταν πιστή μεταφορά της ταινίας που σαν φυσική συνέχεια από το πανί αποδόθηκε από τα παιδιά στη σκηνή.

Τα παιδιά κατάφεραν να αποδώσουν τους ιδιαίτερα απαιτητικούς ρόλους τους με άνεση και φυσικότητα, να σταθούν με επαγγελματισμό μέσα σε ένα κατάμεστο θέατρο και άφοβα να μεταφέρουν στην σκηνή ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια παγκοσμίως. Μικρά ταλέντα σε μεγάλου ρόλους, δυναμικές παρουσίες που απρόσμενα ανέδειξαν τον τεράστιο παιδαγωγικό ρόλο που συντελείται με το ανέβασμα και την παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης,

Δεν θα κουραστούμε να λέμε πως η δουλειά που γίνεται στο θεατρικό μας εργαστήρι από την Ολυμπία και τα παιδιά έχει πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρα. Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, μέσα από την απόδοση του ρόλου τους, από τη συμμετοχή τους στην οργάνωση μιας θεατρικής παράστασης κυριαρχούν πάνω στις αδυναμίες τους, νικούν τους φόβους τους, καλλιεργούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, χτίζουν άμυνες, ολοκληρώνονται ως προσωπικότητες.

Η καλή τύχη έχει φέρει την Ολυμπία κοντά μας, ίσως τον πιο κατάλληλο άνθρωπο που υπάρχει για να κάνει αυτή τη δουλειά, οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο εργαστήρι το νιώθουν αυτό και κάθε φορά στηρίζουν με κάθε τρόπο το έργο του. 

Τους ευχαριστούμε θερμά!

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις επιλογές του συλλόγου μας, ευχαριστούμε που στηρίζουν το εργαστήρι μας, που φροντίζουν για την οργάνωση των παραγωγών του, για τα κοστούμια, τα σκηνικά, τις αφίσες, τα προγράμματα, τις βιντεοσκοπήσεις.

Μετά από 5 χρόνια μπορούμε με ασφάλεια πια να πούμε ότι ο θίασος μας βρίσκεται στην κορυφή, το υλικό που υπάρχει είναι θαυμάσιο, η δασκάλα του εξαιρετική και ο μόνος δρόμος που υπάρχει μπροστά του είναι αυτός της κορυφής και της επιτυχίας!

Έτσι θα συνεχίσουμε…

Περισσότερες φωτογραφίες από την παράστασή μας μπορείτε να δείτε αν πατήσετε … εδώ




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου