twitter
rss


Με μια ξεχωριστή βραδιά ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο σχολείο μας την Παρασκευή 8 Ιουνίου με την παρουσίαση του προγράμματος Μαθαίνω, Δρω, Δημιουργώ που επιμελήθηκαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας.


Τα παιδιά μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που περιλάμβαναν χορούς, παιχνίδια και αθλητικά δρώμενα, παρουσίασαν στην ουσία όλη τη δουλειά που έκαναν τη χρονιά που μας πέρασε μαζί με τις δασκάλες τους, τις γνώσεις, τα βιώματα, τους τρόπους που χρησιμοποίησαν ώστε το μάθημα τους να είναι δημιουργικό, διασκεδαστικό και πάνω απ΄ όλα βαθιά παιδαγωγικό και σύγχρονο.

Έτσι απολαύσαμε τα παιδιά της Δ΄ Τάξης σε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, από την Θράκη και την Τήλο, γελάσαμε με τα ευφάνταστα ομόδικα παιχνίδια, συγκινηθήκαμε και προβληματιστήκαμε όταν τα είδαμε να παίζουν παιχνίδια των παραολυμπιακών αγώνων όπως το μπότσια και το γκολμπολ, ή να παρουσιάζουν αθλητικά δρώμενα για άτομα με προβλήματα όρασης,
 
Βαθιές βιωματικές δραστηριότητες που τα βοηθούν να καταλάβουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ) και αναπτύσσουν το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Τέλος έγινε παρουσίαση video με στιγμιότυπα από όλη τη χρονιά, τις σημαντικότερες στιγμές που έζησαν τα παιδιά, τις επισκέψεις, τι εκδρομές, τις συζητήσεις με επισκέπτες αθλητές ολυμπιονίκες, τα παιχνίδια τους κ.λ.π.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά απ΄ όλες τις απόψεις !


Μια υπέροχη βραδιά που πραγματοποιήθηκε χάρη σε ένα χαρισματικό άνθρωπο που η καλή τύχη τον έχει φέρει στο σχολείο μας, Μιλάμε για τη καθηγήτρια φυσικής αγωγής, τη γυμνάστρια του σχολείου μας κα, Βαρβάρα Συλαϊδοπούλου που εδώ και χρόνια κάθε καλοκαίρι παρουσιάζει ένα ανάλογο πρόγραμμα που ετοιμάζει με τα παιδιά της όλη τη χρονιά,

Η κα Βαρβάρα, επενδύει στην εξωστρέφεια, δείχνει εμπιστοσύνη στους μαθητές της, μεθοδικά και επιστημονικά δεν γυμνάζει απλώς αλλά χτίζει προσωπικότητες, καλλιεργεί τις ευαισθησίες των παιδιών, τιμά το επάγγελμά της και κοσμεί το σχολείο με την παρουσία της,
Μαζί της και η δασκάλα της Δ΄Τάξης και υποδιευθύντρια του σχολείου μας κα. Σμπρίνη Μαργαρίτα που πάντα στέκεται στο πλευρό των παιδιών και η προσφορά της όχι μόνο στην τάξη της αλλά σε όλο το σχολείο είναι αδιαμφισβήτητη.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στη δασκάλα των εικαστικών του σχολείου μας, κα Τσαμαδιά Μαρία για την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης και φυσικά για την γενικότερη προσφορά της καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το σχολείο μας φέτος ήταν πάντα πολύχρωμο και χαρούμενο!

Εκδηλώσεις σαν αυτή είναι που κάνουν τη διαφορά, που αναβαθμίζουν το σχολείο μας, που το μετατρέπουν σε ένα κέντρο πολιτισμού, που δίνουν ώθηση στα παιδιά να αναπτύξουν τις βαθύτερες δεξιότητες και ικανότητές τους, Ο κόσμος που γέμισε χθες το θεατράκι του σχολείου μας, το παρατεταμένο και ενθουσιώδες χειροκρότημα δείχνει πόσο ανάγκη έχουμε από τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι από εδώ και πέρα. 

Σε όλα τα παιδιά της Δ΄Τάξης και στις δασκάλες τους εκφράζουμε το θαυμασμό μας και τα βαθιά μας συγχαρητήρια.

Μπράβο σας !

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου