twitter
rss



Που να τρέχω τώρα… !

Δεν έχω καθόλου χρόνο… !

Φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρω…!

Αφού αυτοί που είναι τώρα κάνουν τόσο καλή δουλειά δεν χρειάζεται να ανακατευτώ κι εγώ…!

Εγώ δεν ανακατεύομαι με τα συνδικαλιστικά… ! 

Σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μας όταν μας προτείνουν να θέσουμε υποψηφιότητα για το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου που πηγαίνει το παιδί μας
.
Όμως τι χαρά και ανακούφιση νιώσαμε όταν διαπιστώσαμε ότι στο σχολείο του παιδιού μας υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες, εκμάθηση σκακιού, κιθάρας, θεατρικό εργαστήρι, μοντέρνος και παραδοσιακός χορός που διοργανώνει ο σύλλογος γονέων εκτός  του σχολικού ωραρίου !

Τι καλή εντύπωση μας έκανε η λειτουργία από τον σύλλογο γονέων, κινηματογραφικής λέσχης με προβολές ταινιών και αφιερωμάτων και ελεύθερη είσοδο για όλα τα παιδιά με τη χρήση προτζέκτορα και μηχανών τελευταίας τεχνολογίας που έχει  προμηθευτεί ο σύλλογος.

Πόσο χαρήκαμε όταν είδαμε ένα διαφορετικό σχολικό χώρο, με τεράστιες τοιχογραφίες  στους εξωτερικούς τοίχους, αίθουσες βαμμένες με επιμέλεια και γούστο, καθαρές κουρτίνες, κάδους ανακύκλωσης , αυτόματο νυχτερινό φωτισμό, μπασκέτες και καινούριο εξοπλισμό , όλα χάρη στο σύλλογο γονέων.

Και πόσο διασκεδάσαμε με το Χριστουγεννιάτικο Cake Bazaar όταν γέμισε γλυκά και χαρές το σχολείο ή στις καλοκαιρινές γιορτές με τις ψησταριές, τα σουβλάκια και τα πάρτι, πόσο πανηγυρίσαμε στα διασχολικά αθλητικά πρωταθλήματα, στα φεστιβάλ χορών, πόσο συγκινηθήκαμε όταν παρακολουθήσαμε μαγικές  θεατρικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας, όλα χάρη στο σύλλογο γονέων.

Αλλά και τότε που έμεινε η τάξη χωρίς δάσκαλο στη μέση της χρονιάς, ή που καθυστερούσε υπερβολικά ή τοποθέτηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, τότε που τελείωσε το πετρέλαιο μέσα στο καταχείμωνο,  ο σύλλογος ήταν πάλι αυτός που έτρεξε, διαμαρτυρήθηκε, οργανώθηκε ώστε να λυθούν άμεσα και αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα.

Ένας σύλλογος γονέων που απαρτίζεται όχι από κάποιους σουπερ μπαμπάδες ή σουπερ μαμάδες, ούτε από αργόσχολους γονείς που γεμίζουν τις ελεύθερες ώρες τους με κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά ένας σύλλογος από γονείς σκληρά εργαζόμενους όπως εσείς.

Εργαζόμενη μητέρα τεσσάρων παιδιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (υπαρκτό παράδειγμα), εργαζόμενος πατέρας  δύο παιδιών σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα με εφημερίες, βάρδιες και νυχτερινά (υπαρκτό παράδειγμα), άνεργη μητέρα δύο παιδιών με καθημερινό αγώνα για εύρεση εργασίας (υπαρκτό παράδειγμα), κ.λ.π.   προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύλλογο με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για τα παιδιά και το σχολείο, την ηθική ικανοποίηση της προσφοράς και της  αλληλεγγύης, αλλά και τη πίστη τους ότι όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο με τη συμμετοχή και τη δράση! 

Αν όλοι αυτοί οι γονείς, βρήκαν χρόνο, βρήκαν δύναμη, βρήκαν κέφι, βρήκαν τρόπο να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν τον σύλλογό μας να προσφέρει ένα υψηλού επιπέδου σχολικό περιβάλλον στα παιδιά μας, να οργανώσουν και να υλοποιήσουν ένα σωρό εκδηλώσεις και δράσεις, τότε σίγουρα κι εσείς μπορείτε.

Στις επικείμενες εκλογές του συλλόγου μας,  βάλτε  υποψηφιότητα να γίνετε κι εσείς τέτοιοι γονείς. Συμμετέχετε δυναμικά στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και των λοιπών οργάνων διοίκησης του συλλόγου. Δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα, δυναμώστε τη φωνή του σχολείου μας προς τα έξω.

Ελάτε να προστατεύουμε τα κεκτημένα τόσων χρόνων, να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις δράσεις μας, να κάνουμε τα παιδιά μας ακόμα πιο χαρούμενα και ευτυχισμένα, τους το οφείλουμε ως κοινωνία, τους το οφείλουμε ως γονείς !

Αντώνης Ζησιμόπουλος
π. Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 46 Δ.Σ.




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου