twitter
rss

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 46ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών




Απολογισμός Έργου


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παύλος Χάσικος, αφού καλωσόρισε τους γονείς του σχολείου, απηύθυνε ιδιαίτερο χαιρετισμό σ’εκείνους της Α Δημοτικού. Έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του σχολείου, του συλλόγου μας και των δραστηριοτήτων του την χρονιά που πέρασε. Πέρα από τις Σαββατιάτικες δραστηριότητες - θεσμό στο σχολείο μας για πάνω από μια δεκαετία, πέρισυ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μια νέα δραστηριότητα, αυτή του χάντμπολ, που τράβηξε πολλά παιδιά και ελπίζουμε να συνεχιστεί και φέτος. Η μόνη διαφορά είναι πως θα είναι Τρίτη ή Πέμπτη. Το ερχόμενο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα γίνει παρουσίαση των δραστηριοτήτων και εγγραφές των παιδιών, με σκοπό να ξεκινήσει το πρόγραμμα την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη, αν έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικές διαδικασίες της παραχώρησης των χώρων του σχολείου από τον Δήμο, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια περιέγραψε την κατάσταση με τα κενά εκπαιδευτικών στο σχολείο μας. Η κατάσταση φέτος είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρισυ. Υπάρχουν δάσκαλοι σε όλα τα τμήματα και τα κενά σε ειδικότητες καλύπτονται αρκετά γρήγορα. Από την τελευταία μας ενημέρωση από τον Διευθυντή λείπουν οι ειδικότητες Αγγλικών, Πληροφορικής, Μουσικής και κάποιες ώρες Φυσικής Αγωγής. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να λειτουργούν και παραπάνω τμήματα στο ολοήμερο, περιμένουμε ενημέρωση από τη Διεύθυνση του σχολείου. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με την Ένωση Γονέων για να συνδυάσουμε τις κινήσεις για να πιέσουμε για την έγκαιρη τοποθέτηση εκπαιδευτικών στην περιοχή μας. Στην πρωινή ζώνη παρατηρείται πως ενώ γράφτηκαν 15 παιδιά, έρχονται μόνο 5 και θα καταργηθεί το τμήμα της πρωινής ζώνης.

Τέλος, έκανε μια συνοπτική περιγραφή των δράσεων στις οποίες συμμετείχε ο σύλλογός μας την χρονιά που μας πέρασε και παρέπεμψε τους γονείς στο blog του συλλόγου μας για ενημέρωση.

Οικονομικός Απολογισμός


Τον λόγο πήρε ο Ταμίας του Συλλόγου μας Κώστας Πατσός ο οποίος έκανε παρουσίαση των οικονομικών του Συλλόγου μας, με τα έσοδα να είναι τα ποσά από τις συνδρομές στο σύλλογο και τα ποσά που μαζεύουμε από τις δράσεις που οργανώνουμε. Τα χρήματα αυτά καλύπτουν τα απαιτούμενα ποσά για τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο σύλλογος, καλύπτουν ανάγκες των παιδιών και του σχολείου σε εξοπλισμό και επίσης καλύπτουν τις ανάγκες του συλλόγου, όπως για παράδειγμα την τροποποίηση του καταστατικού μας.

Τροποποίηση Καταστατικού


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Νατάσα Βασιλά η οποία μίλησε για την τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου.
Το καταστατικό μας καταρτίστηκε το 1978 και αν το διαβάσει κανείς (εδώ) θα δει πως δεν καλύπτει τις δράσεις του συλλόγου μας και είναι και τρομακτικά ελλιπές σε σχέση με τα διαδικαστικά του συλλόγου (όπως π.χ. η διαδικασία των εκλογών κ.α.).
Η νομοθεσία έχει αλλάξει από τότε και από το 1998, με τον νόμο Ν.2621/1998, καλούνται όλοι οι σύλλογοι γονέων να συμμορφωθούν και να τροποποιήσουν ανάλογα τα καταστατικά τους. Υπάρχει ήδη απόφαση παλαιότερης ΓΣ (2013) την οποία θα θέλαμε να επικαιροποιήσουμε σήμερα για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό, για να βοηθηθούν οι γονείς που θα αναλάβουν τον σύλλογο μελλοντικά.
Είναι απαραίτητη η τροποποίηση συνολικά των άρθρων του ισχύοντος καταστατικού που καταρτίστηκε το 1978. Συνοπτικά, υπάρχει ανάγκη εναρμόνισης των άρθρων του καταστατικού του συλλόγου μας σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.2621/1998 για τα σωματεία γονέων, σε συνδυασμό με την υπ' αριθμ. Δ4/662/23-12-198 Υ.Α. του ΥΠΕΠΘ. Επίσης, επιθυμούμε να συμπεριληφθούν οι ανάγκες δράσεων του συλλόγου μας, να αναγνωριστούν οι δραστηριότητες που διοργανώνουμε, οι συνεργασίες μας με άλλα σχολεία, συλλόγους και δράσεις. Τέλος, επιθυμούμε να αναγραφούν λεπτομερώς οι συλλογικές μας διαδικασίες και οι εκπροσωπήσεις μας σε ανώτερα όργανα και ομοσπονδίες.
Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 46ου ΔΣΑ, με εκπροσώπηση από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα να υπογράψουν το τροποποιημένο καταστατικό και να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες προς την δικαστική αναγνώριση των τροποποιήσεων και την δημοσίευσή τους.
Η ΓΣ ψήφισε το παραπάνω με ανάταση χειρός, παμψηφεί.

Το υπόδειγμα του νέου καταστατικού το οποίο επεξεργαζόμαστε βρίσκεται εδώ.


Προκύρηξη Εκλογών/Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής


Η γραμματέας συνέχισε στο επόμενο θέμα που είναι η προκύρηξη των εκλογών ανάδειξης μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής στην παρούσα ΓΣ, η οποία θα οδηγήσει σε εκλογές τον σύλλογό μας κατά τις ημερομηνίες 13 και 14 Οκτωβρίου 2018.

Με ανάταση της χειρός εξελέγησαν για την Εφορευτική Επιτροπή τα κάτωθι μέλη του Συλλόγου:
Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής: Πουλή Τάνια
Γραμματέας Εφορευτικής Επιτροπής: Ανδρουλάκη Μαρία
Μέλος Εφορευτικής Επιτροπής: Χασομέρη Δήμητρα
Αναπληρωματικό Μέλος Εφορευτικής Επιτροπής: Τζιμούλης Δημήτρης

Ο Σύλλογος Γονέων είναι το πρόσωπο των γονέων στον σύλλογο διδασκόντων. Είναι επίσης το πρόσωπο των παιδιών μας προς τον Δήμο Αθηναίων, μια και η ύπαρξή του είναι προϋπόθεση για τη λειτουργία των δραστηριοτήτων του Σαββάτου. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογός μας έχει μια έντονη και συνεχή παρουσία στα τεκταινόμενα του σχολείου μας. Είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά μας, δίνοντας από τον ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο μας για να τους προσφέρουμε ένα σύγχρονο περιβάλλον μάθησης και δημιουργικότητας, να κεντρίζουμε το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους σε συλλογικότητες, μαθαίνοντάς τους την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.
Η προσφορά μας είναι εντελώς εθελοντική και ανιδιοτελής. Είμαστε ερασιτέχνες και δεν το κρύβουμε. Ο μοναδικός σκοπός του συλλόγου γονέων είναι η καλύτερη λειτουργία του σχολείου προς όφελος των παιδιών. Όμως, οι φυσικές παρουσίες στο ΔΣ του συλλόγου είναι απαραίτητο να μεταβάλλονται. Χρειαζόμαστε και νέα πρόσωπα στο ΔΣ, να πορευθούν μαζί μας, να μάθουν και τελικά να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου, συνεχίζοντας και βελτιώνοντάς τον. 
Γι' αυτό καλούμε τους γονείς να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο των εκλογών αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις και τις δραστηριότητες του συλλόγου ανεξάρτητα από την εκλογή στο ΔΣ.

Το ΔΣ είναι 7μελές με 3 αναπληρωματικούς, οπότε απαιτούνται τουλάχιστον 10 υποψήφιοι.
Η Εξελεγκτική Επιτροπή είναι 3μελής με 2 αναπληρωματικούς, δηλ. τουλάχιστον 5 υποψήφιοι.
Εκπρόσωποι Ένωσης Γονέων: Εκλέγονται το πολύ 6 εκπρόσωποι, εξαρτάται από τους γονείς που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις εκλογές θα γίνονται στα μέλη του παρόντος ΔΣ. Θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην πόρτα του σχολείου πολύ σύντομα, με τα τηλέφωνα των εκπροσώπων του συλλόγου για το λόγο αυτό.

Ο Αντώνης Ζησιμόπουλος, παλιός πρόεδρος ΔΣ του συλλόγου μας παρενέβη για να καλέσει τους γονείς των μικρών τάξεων να βάλουν υποψηφιότητα στον σύλλογο γονέων.

Άλλα θέματα


Έχει δημιουργηθεί αίθουσα υπολογιστών μαζί με αίθουσα χαλάρωσης. Υπεύθυνη για το τελευταίο είναι η κυρία Ειρήνη (ΣΤ2). Μας ζήτησε αν έχουμε επιτραπέζια παιχνίδια και λογοτεχνικά ή άλλα βιβλία για να αρχίσει να στελεχώνει τη γωνιά χαλάρωσης. 
Επίσης, από ότι έχουμε δει, θα βοηθούσαν μαξιλάρες, χαλάκια, χαμηλά σκαμνιά ή τραπεζάκια και τέτοια γενικά αντικείμενα. 
Όποιος έχει κάτι να προσφέρει ας επικοινωνήσει μαζί της.
Συζήτηση για την διανομή των σχολικών γευμάτων και την ενδεχόμενη βοήθεια από τον σύλλογο γονέων εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Παρέμβαση γονέα για την ανάγκη απολύμανσης των χώρων του σχολείου γιατί παρατηρήθηκαν έντομα. 
Ζητήθηκε από γονέα η επίστηση της προσοχής στην καθαριότητα στις τουαλέτες.
Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη παρέμβασής μας για την εγκατάσταση φαναριού για πεζούς στη διάβαση έξω από το σχολείο. Θα διερευνηθεί η απαιτούμενη διαδικασία και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του αιτήματος που έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό.
Παρουσιάστηκε η νομοθεσία για το ζέσταμα του μεσημεριανού φαγητού στο ολοήμερο.
Ενημερώθηκαν οι γονείς για την ύπαρξη του blog του συλλόγου και της σελίδας στο facebook.
Αναγνωρίστηκε η ανάγκη δημιουργίας λίστας email για την αμεσότερη ενημέρωση των γονέων. Ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της ΓΣ η συλλογή διευθύνσεων email των γονέων και θα συνεχιστεί και στις εκλογές.

Ο Πρόεδρος ΓΣ κύρηξε τη λήξη της διαδικασίας λόγω εξάντλησης των θεμάτων.

  • Σήμερα 20/9 ενημερωθήκαμε από την Δ/νση του σχολείου πως έχει γίνει ήδη η προβλεπόμενη απολύμανση στο σχολείο. Θα επανέλθουμε επί του θέματος σύντομα.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου