twitter
rss



Με μια κεφάτη γιορτή, διοργανωμένη από τον σύλλογό μας έκλεισε την Τετάρτη το βράδυ και η φετινή σχολική χρονιά.

Από νωρίς το απόγευμα το προαύλιο του σχολείου γέμισε με παιδιά, μαθητές και αποφοίτους μας, γονείς, φίλους και συγγενείς, που ήρθαν για να αποχαιρετήσουν τη χρονιά που φεύγει μαζί μας. Ειδική αναφορά στις δασκάλες αρκετών τμημάτων  και του κου. διευθυντή που μας τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους .


Η γιορτή ξεκίνησε με έναν καλωσόρισμα και ένα μικρό απολογισμό του προέδρου του συλλόγου μας κου. Κώστα Πατσού ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή όλων των γονέων στην πλούσια και εποικοδομητική δράση του συλλόγου στην χρονιά που μας πέρασε.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα  των δραστηριοτήτων του συλλόγου (μπάσκετ, βόλεϊ, σκάκι, κιθάρα, χοροί) καθώς και η απονομή των μεταλλίων και του κυπέλου στους νικητές του πρωταθλήματος σκάκι του σχολείου μας.

Τα παιδιά του χορευτικού τμήματος ακλούθησαν και μας ταξίδεψαν με όμορφους χορούς εκτελεσμένους με ζωντάνια, χαρίζοντας μας στιγμές  μοναδικές που σκόρπισαν περηφάνια και συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκομένους.





Μετά την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, που φέτος ξεπέρασε κάθε άλλη χρονιά σε δώρα και εκπλήξεις, τα παιδιά ξεχύθηκαν στο προαύλιο και ξεφάντωσαν στο χορό υπό τους ήχους της ανάλογης μουσικής που έπαιζε ο dj, χωρίς να λείπει φυσικά και το πατροπαράδοτο σχολικό  έθιμο που εδώ και χρόνια περνάει από γενιά σε γενιά και γεμίζει χαρά και γέλιο τα παιδιά και μπόλικη ανησυχία τους γονείς… το μπουγέλο!





Η ψησταριά μας  δεν προλάβαινε να ψήνει σουβλάκια και πίτες τα οποία συνοδεία παγωμένης μπύρας ή αναψυκτικού είχαν μετατρέψει τη γιορτή μας σε ένα γνήσιο Ελληνικό γλέντι. 

Η χθεσινή βραδιά όμως, εκτός του εορταστικού καλοκαιρινού της χαρακτήρα είχε και μια ειδική αφιέρωση. Ήταν  αφιερωμένη στα γλυκά μας εκτάκια, στα παιδιά της Στ΄ τάξης που αποχαιρέτησαν για πάντα το σχολείο που τόσο ζεστά τα φιλοξένησε τα τελευταία έξι χρόνια.

Μέσα σε αυτό το μικρό σχολείο μεταμορφώθηκαν από μικρά παιδιά σε παλληκάρια και δεσποινίδες, ενώ παράλληλα οπλίστηκαν με γνώσεις, με εμπειρίες, με δεξιότητες. Έκαναν γνωριμίες, φιλίες, παρέες. Έμαθαν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους, να προχωρούν μπροστά. Καθοδηγήθηκαν από εμπνευσμένους δασκάλους και έζησαν στιγμές που δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ.

Τώρα βαδίζουν προς τις τάξεις του Γυμνασίου έτοιμοι και σίγουροι πως το μέλλον τους μπορούν να το καθορίσουν όπως επιθυμούν, φεύγουν σαν τα αποδημητικά πουλιά για να γνωρίσουν νέους τόπους χωρίς όμως να ξεχνούν ποτέ την πρώτη τους φωλιά, το πρώτο αγαπημένο σχολείο τους. 

Εμείς τους αποχαιρετάμε και τους ευχόμαστε καλό ταξίδι, είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους με το ήθος και τις επιδόσεις τους, και φυσικά κάθε καλοκαίρι τέτοιες ημέρες θα τους περιμένουμε να γυρίζουν έστω και για ένα βράδυ στην πρώτη τους φωλιά, στο αγαπημένο τους 46ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών !


Καλό σας ταξίδι αγαπημένα μας παιδιά!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε αν πατήσετε ... εδώ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου