twitter
rss


Είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί με μια λέξη η φετινή θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του συλλόγου μας. 

Πρόκληση... 

γιατί για πρώτη φορά δούλεψαν δύο διαφορετικές ομάδες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Ανέβηκαν δύο έργα, πολύ διαφορετικά στο περιεχόμενό τους και στην εκτέλεσή τους.

Απογοήτευση... 

γιατί ο χρόνος που υπολογίζαμε πως θα είχαμε για τις πρόβες των παιδιών περικόπηκε βάναυσα από τις εκλογές, στις οποίες το σχολείο μας ήταν εκλογικό κέντρο κι έτσι χάσαμε την πρόσβαση σ' αυτό. Οι αίθουσες στις οποίες υπολογίζαμε πως θα κάναμε τις παραστάσεις μας δεν ήταν διαθέσιμες για καμία ημερομηνία. Μείναμε και χωρίς θέατρο και χωρίς πρόβες.

Πείσμα... 

γιατί η απόφαση να αξιοποιήσουμε το υπαίθριο θέατρο του σχολείου μας πάρθηκε σαν στοίχημα, να το κάνουμε να λειτουργήσει προς όφελος της παράστασης, η οποία καλούσε για ένα τέτοιο στήσιμο, αμφιθεατρικό, με την "ορχήστρα" χαμηλά και τους θεατές αφ' υψηλού να παρατηρούν τα δρώμενα. Έγιναν έκτακτες πρόβες για να μπορέσουμε να ετοιμαστούμε, με τη βοήθεια της διεύθυνσης του σχολείου που μας παραχωρούσε τους χώρους τις καθημερινές, ενώ καταφέραμε να λύσουμε και δύσκολα προβλήματα όπως αυτό του φωτισμού και του ήχου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις παραστάσεις μας στον χώρο αυτόν.

Εν τέλει, μπορούμε με μια λέξη να περιγράψουμε το αποτέλεσμα:

Μαγεία...


γιατί τα παιδιά μας μας ταξίδεψαν σε μακρινούς τόπους, μεταμορφώθηκαν σε πριγκίπισσες, σε ψάρια, σε πνεύματα, μάντηδες, μάγειρες και μάγους. Ζήσαμε τρομακτικές τρικυμίες, μεταμορφώσεις, μεθοδεύσεις και συγκινητικές συμφιλιώσεις.


Η καλή μας νεράιδα Ολυμπία Παγουλάτου κατάφερε το ακατόρθωτο για μια ακόμα χρονιά.  Δεν θα κουραστούμε να λέμε ξανά και ξανά, πως η δουλειά που γίνεται στο θεατρικό μας εργαστήρι από την Ολυμπία και τα παιδιά έχει πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρα. Τα παιδιά μας, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, μέσα από την απόδοση του ρόλου τους, από τη συμμετοχή τους στην οργάνωση μιας θεατρικής παράστασης κυριαρχούν πάνω στις αδυναμίες τους, νικούν τους φόβους τους, καλλιεργούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, χτίζουν άμυνες και ολοκληρώνονται σαν προσωπικότητες.

Δεν βρίσκουμε λόγια αρκετά για να δείξουν την ευγνωμοσύνη μας στους γονείς, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις επιλογές του συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε που στηρίζουν το εργαστήρι μας, που φροντίζουν για την οργάνωση των παραγωγών του, για τις πρόβες, για τα κοστούμια, τα σκηνικά, τις αφίσες, τα προγράμματα, τις βιντεοσκοπήσεις.

Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τα παιδιά της ΣΤ' που αφήνουν πίσω το δημοτικό και την θεατρική ομάδα, την Ιωάννα, τον Αλέξη, τον Χρήστο, τον Μάριο, τον Ερμή, τον Ηλία, τον Ζαχαρία, τον Δημήτρη... θα μας λείψετε και θα θυμόμαστε πάντα τις εξαίσιες ερμηνείες σας.

Και το θέαμα συνεχίζεται...



Την επόμενη χρονιά θα παρακολουθήσουμε οπωσδήποτε την συνέχεια του έργου
"Ο Άνθρωπος που ήτανε Μισός" που μας παρουσίασε το φυτώριο της θεατρικής ομάδας μας, τα μικρά μας παιδιά.

Περισσότερες φωτογραφίες από τις παραστάσεις μας εδώ.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου