twitter
rss



Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως οι Σαββατιάτικες δραστηριότητες του συλλόγου μας πρόκειται να εμπλουτιστούν από τον επόμενο μήνα, με αυτήν των εικαστικών, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού - εικαστικού 
Νίκου Μήτσιου.


Η ζωγραφική αποτελεί χωρίς αμφιβολία, τρόπο έκφρασης για τα παιδιά όλων των ηλικιών, βοηθώντας τα παράλληλα να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως:
  • Δημιουργικότητα: Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες παρέχουν στα παιδιά την ευκαιρία να εξασκήσουν τη δημιουργική τους σκέψη.
  • Κοινωνικότητα και αποδοχή: Πολλές φορές τα παιδιά ζωγραφίζουν μαζί ένα θέμα και αυτό τα βοηθά να επικοινωνήσουν, να μάθουν να λειτουργούν σε μία ομάδα και να σέβονται τους διαφορετικούς τρόπους σκέψεις για να επιτύχουν ένα κοινό αποτέλεσμα. 
  • Αυτοπεποίθηση: Η οπτική του καθενός μας είναι διαφορετική. Επομένως, στη ζωγραφική δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Η επιβράβευση που λαμβάνουν τα παιδιά στο έργο τους τα βοηθά να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους.
  • Επίλυση προβλημάτων: Μέσω της ζωγραφικής και της φαντασίας τους, τα παιδιά βλέπουν τη ζωή με άλλο μάτι, ενώ συχνά καλούνται να λύσουν διάφορα προβλήματα όπως "Πώς θα δείξω ότι το ποτάμι κυλάει;". Έτσι, παίρνουν αποφάσεις, ρίσκα και πειραματίζονται με υλικά και τεχνικές για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 (10-10.30) να έρθετε να γνωρίσετε τον νέο μας δάσκαλο και να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας. 


Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 12.30 - 13.30.

Δοκιμαστικό μάθημα: 30 Νοεμβρίου 12.30 - 13.30. 

Στο δοκιμαστικό μάθημα αρκεί τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα μπλοκ και μια κασετίνα με ό,τι υλικά έχουν διαθέσιμα και προτιμούν. Στη συνέχεια, θα δοθεί λίστα με τα υλικά που θα χρειαστούν για το εργαστήριο.

Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. 
Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας. 
Πάμπλο Πικάσο










0 comments :

Δημοσίευση σχολίου