twitter
rss

Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του έπους του ΄40 στο σχολείο μας.

Μια μια όμορφη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές μας με τη βοήθεια των δασκάλων τους την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου το πρωί, αποδόθηκε ο φόρος τιμής στους γνωστούς  και άγνωστους αγωνιστές του ΄40.

Η πίστη στη Σημαία, ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, η Γερμανική Κατοχή και η Εθνική Αντίσταση παρουσιάστηκαν μοναδικά από τα παιδιά μέσα από αφηγήσεις, ηχητικά ντοκουμέντα, ποιήματα και τραγούδια που αποδόθηκαν υπέροχα από τις μικρές και άγουρες φωνές τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε  κατάθεση στεφάνου στο κοντινό μνημείο πεσόντων της περιοχής μας. Με επικεφαλής την περήφανη Ελληνική σημαία, τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης παρέλασαν μέχρι το μνημείο συνοδεία της δασκάλας, της γυμνάστριας τους και πλήθος γονέων που συγκινημένοι παρακολουθούσαν τα παιδιά να δίνουν ένα βροντερό παρόν αλλά και ένα αντιφασιστικό μήνυμα αισιοδοξίας προς πολλούς αποδέκτες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, όπου το σχολείο μας έλαβε μέρος  μετά από αρκετά χρόνια.

Σε όλους όσους συνέβαλαν για την τόσο πετυχημένη διοργάνωση  των εορταστικών εκδηλώσεων εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια, και φυσικά σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ένα μεγάλο μπράβο.
 

Μας κάνατε όλους υπερήφανους !!!
 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου