twitter
rss

Το “θαύμα” του υπουργείου Παιδείας είναι η κατάργηση του ολοήμερου σχολείου (video)



"Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει στην βάση ενός πολύ ολοκληρωμένου και τεκμηριωμένου προγραμματισμού, που έχει κάνει το υπουργείο Παιδείας", σχολίασε σαρκαστικά ο Σταύρος Πετράκης, ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ, κάνοντας λόγο περί "θαύματος" και περί κυβερνητικού πολέμου στις αποσπάσεις.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Σταύρος Πετράκης επέκρινε σαρκαστικά την κυβέρνηση και ειδικά την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τόνισε ότι "ο προγραμματισμός του υπουργείου μιας και είναι Παιδείας και Θρησκευμάτων βασιζόταν στην αναμονή ενός θαύματος που θα έρθει, που θα έρθει από τον ουρανό μπας και καλυφθούν τα κενά".
"Αφού περάσαμε αυτού του θαύματος που εν έτει 2013 είδαν ότι δεν μπορεί να έρθει, μπήκαν σε πιο αποτελεσματικές μεθόδους, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία και κατήργησαν τις δομές", υπογράμμισε εξηγώντας: "Έτσι, κατήργησαν το ολοήμερο σχολείο, ούτε θεωρούμε ότι μπορεί να δουλέψει το ολοήμερο σχολείο χωρίς δάσκαλο και μόνο με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων". Σημείωσε, μάλιστα, ότι "το σχέδιο είναι προφανές και ξεκάθαρο, να απαξιωθεί στα μάτια των γονέων, να γίνει αναποτελεσματικό, να μην υπάρχουν μαθητές και επομένως να μην υπάρχουν κενά".
Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν κάθε όριο, ο Σταύρος Πετράκης κατήγγειλε ότι έχουν καταγραφεί 1271 αποσπάσεις δασκάλων, που τοποθετούνται σε πολιτικά γραφεία, μητροπόλεις, σε βιβλιοθήκες και όπου αλλού και αυτές γίνονται με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες χωρίς καμία προαπαιτούμενη μοριοδότηση. "Αυτά είναι απαράδεκτα και τραγικά πράγματα και αυτό το πάρτι του ρουσφετιού συνεχίζει να υπάρχει", τόνισε.
Αντιπαρέβαλε, μάλιστα, ότι έγιναν μόλις 800 αποσπάσεις σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τα κενά είναι πολύ περισσότερα, την ίδια στιγμή που αυτοί οι συνάδελφοι έχουν πολύ περισσότερα μόρια. Ενώ, θα γίνουν 801 αποσπάσεις ειδικών κατηγοριών. Ταυτόχρονα, ο ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ είπε σε υψηλό τόνο ότι "υπάρχουν 4500-5000 κενές οργανικές θέσεις μόνο την ειδική αγωγή και κανείς δεν μιλάει για αυτά" και εκτίμησε ότι "τα σχολεία ειδικής αγωγής δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πριν τον Οκτώβριο".

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου