twitter
rss



 Με μια μεγάλη και πανάξια πρόκριση στους τελικούς του αγωνίσματος επέστρεψε χθες  η  Α΄ ομάδα σκάκι του σχολείου μας από το σχολικό πρωτάθλημα σκακιού του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Στο πρωτάθλημα που διεξήχθη  χθες Κυριακή 12 Μαρτίου στο The Mall Athens πήραν μέρος 59 σχολικές ομάδες από δημοτικά σχολεία των Αθηνών, σε μία διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε από το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και τη δυσκολία της πρόκρισης.

Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο αγωνιστικές ομάδες, στελεχωμένες με μαθητές και μαθήτριες που αγαπούν το άθλημα και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αναδειχθεί μέσα από τα σκακιστικά τμήματα του συλλόγου μας.

Χθες η Α΄ Ομάδα μας αποτελούμενη από τους μαθητές μας : Ζησιμόπουλο Θάνο, Σιάμο Αντώνη, Ζησιμόπουλο Νίκο, Τσιάκα Θεοδώρα και Αλικάτορα Σπύρο κατέλαβε την 9η θέση και προκρίθηκε πανηγυρικά και πανάξια στην τελική φάση του πρωταθλήματος Αττικής.

Η Β΄ Ομάδα μας αποτελούμενη από τους μαθητές μας : Ντε Τζιόρτζιο Πέτρο, Ντάλα Παναγιώτη, Χάσικο Χρήστο, Βλασακάκη Νεφέλη, Αλικάτορα Μάριο και Πατσό Αντώνη, κατέλαβε την 28η θέση ανάμεσα σε 59 ομάδες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι τον 4ο γύρο οι δύο ομάδες μας ήταν ισόβαθμες έχοντας ακριβώς τις ίδιες νίκες. Στον 5ο και τελευταίο γύρο που παιζόταν η πρόκριση η Α΄ Ομάδα μας κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-0 ενώ η Β’ Ομάδα στάθηκε λιγότερο τυχερή, έχασε 3-1 και για λίγο τελικά δεν πανηγυρίστηκε μια διπλή πρόκριση.

Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι η δουλειά που γίνεται στα τμήματα σκακιού του συλλόγου μας είναι υποδειγματική. Ο προπονητής των παιδιών κ. Γιάννης Παπαδημητρίου στα τόσα χρόνια που βρίσκεται κοντά μας δεν διδάσκει απλά το άθλημα στους μαθητές του, αλλά χτίζει τους αυριανούς πρωταθλητές, οπλίζει τα παιδιά με γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες όχι μόνο για το σκάκι αλλά και για τη μετέπειτα ζωή τους.

Μέσα από αυτή την συστηματική και επιστημονική διαδικασία δεν αργούν να έρθουν οι επιτυχίες και τα όμορφα αποτελέσματα. Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να σημειώνουμε νίκες, προκρίσεις και σπουδαίες εμφανίσεις. Στα σχολικά σκακιστικά δρώμενα των Αθηνών το σχολείο μας συγκαταλέγεται πια, στην ελίτ του αθλήματος.

Δεν μένει παρά να δώσουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και στις δύο ομάδες μας, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και τον σεβασμό μας στον προπονητή και δάσκαλό τους κ. Γιάννη Παπαδημητρίου και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το ερχόμενο Σάββατο στην τελική φάση του αθλήματος. 

Μπράβο σας παιδιά !

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου