twitter
rss


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 46ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Ντάλας, αφού καλωσόρισε τους γονείς του σχολείου, απηύθυνε ιδιαίτερο χαιρετισμό σ’εκείνους της Α Δημοτικού. Έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του σχολείου, του συλλόγου μας και των δραστηριοτήτων του την χρονιά που πέρασε.
Εξήγησε το πρόβλημα που υφίσταται με την παραχώρηση των χώρων του σχολείου από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου και εξέφρασε την ελπίδα να μην αναγκαστεί να καθυστερήσει η έναρξη των δραστηριοτήτων για φέτος.
Στη συνέχεια έφτασε στο φλέγον πρόβλημα που απασχολεί όλους τους γονείς του σχολείου μας αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονιών της περιοχής μας, που είναι η έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Για πρώτη φορά μέσα στα 6 τουλάχιστον τελευταία χρόνια που ξεκινάει η σχολική χρονιά με 2 ελλείψεις σε βασικό προσωπικό και μάλιστα σε ολόκληρη την Ε’ τάξη, η οποία ξεκίνησε χωρίς δασκάλους. Αυτό συνεπάγεται καθυστέρηση στην έναρξη της πλήρους λειτουργίας του πρωινού τμήματος αλλά και του ολοήμερου προγράμματος, μιας και το σχολείο μας έχει ελλείψεις και στις ειδικότητες.
Συγκεκριμένα, μέχρι την ώρα της ΓΣ λείπουν:

Μουσική 10 ώρες
Θεατρική αγωγή 6 ώρες
Εικαστικά 13 ώρες
Φυσική αγωγή 3 ώρες
Αγγλικά 2 ώρες

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές μας. Για το λόγο αυτό, έγινε προφορική περιγραφή και έγγραφη κατάθεση των προβλημάτων του σχολείου (Α.Π. 18713,13/9/2017) στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Επαίδευσης  Α Αθήνας, στην Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα. Χρήστου, η οποία μας διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα θα λυνόταν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πράγματι, την επόμενη Δευτέρα 18/9 καλύφθηκε το ένα τμήμα της Ε, όμως από τότε δεν είχαμε άλλη εξέλιξη και παραμένει έως σήμερα το Ε1 χωρίς δάσκαλο.
Στη συνέχεια η ΓΣ υπερψήφισε την πρόταση του ΔΣ για ομαδική διαμαρτυρία ΔΣ και γονέων, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων στα Γραφεία της Α’ βάθμιας την Δευτέρα 2/10.

Τα υπόλοιπα θέματα της ΓΣ ήταν τα εξής:
  • Δεν έχει γίνει ακόμα ενημέρωση στους γονείς της Α Δημοτικού από τις δασκάλες. Θα ερωτηθεί ο διευθυντής του σχολείου.
  • Προτάθηκε να εισαχθεί η Ρομποτική ως δραστηριότητα του Σαββάτου. Το ΔΣ θα εξετάσει κατά πόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό, μιας και έχει κατατεθεί ήδη το πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Θα επανέλθουμε σχετικά.
  • Προτάθηκε να προβεί ο σύλλογος σε συνεργασίες με αθλητικούς και άλλους συλλόγους της περιοχής για να κάνουν προσφορές στα μέλη μας για ομαδικές εγγραφές παιδιών.
  • Ερωτήθηκαν οι γονείς εάν επιθυμούν να γίνει πρόταση για πρωινή ζώνη. Θα ερωτηθεί σχετικά ο Διευθυντής.


Την Δευτέρα 25/9 ερωτήθηκε ο Διευθυντής, κύριος Φρεζάδος για τα θέματα αρμοδιότητάς του και μας απάντησε:
  • Θα ανακοινωθεί σύντομα η ενημέρωση των γονέων της Α από τις δασκάλες των τμημάτων
  •  Πρωινή ζώνη δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί φέτος γιατί οι αιτήσεις γίνονται από τον Ιούνη του προηγούμενου σχολικού έτους. Έγιναν 5 αιτήσεις για συμμετοχή στην πρωινή ζώνη, ενώ χρειάζονται 10 τουλάχιστον.
  • Για την ρομποτική, ενημερώνουμε πως τα μαθήματα (STEM) πραγματοποιούνται από 13:30-20:00 μόνο τις καθημερινές και κοστίζουν γύρω στα 6-8 ευρώ το μάθημα. Στην φετινή μας διοργάνωση δεν γίνεται να περιληφθούν.
  •  Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει κανονικά 1 τμήμα ολοημέρου, διότι ήρθε στο σχολείο ένας δάσκαλος ειδικότητας.



ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 5ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

Εχτές Δευτέρα 25/9 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων του 5ου Διαμερίσματος με το ΔΣ της Ένωσης Γονέων, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το φλέγον θέμα των σημαντικότατων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία όλων των βαθμίδων ανεξαιρέτως.
Με δεδομένη την απόφαση της ΓΣ του συλλόγου μας για την διαμαρτυρία την Δευτέρα 2/10, και με την προτροπή και στήριξη από μερικά ακόμη σχολεία της περιοχής που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, όπως το 132ο ΔΣΑ, το ΔΣ της Ένωσης Γονέων αποφάσισε να στηρίξει την διαμαρτυρία μας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και έτσι

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι να πάμε ΟΛΟΙ οι γονείς στα γραφεία της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας, οδός Δώρου 9.


Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών σε διδακτικό προσωπικό και την ΑΜΕΣΗ έναρξη λειτουργίας του πλήρους προγράμματος του ολοημέρου. 


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου