twitter
rss


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών επισκέψεων που πραγματοποιεί το σχολείο μας, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η προβολή της βραβευμένης ταινίας «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού» την οποία παρακολούθησαν όλες οι τάξεις.


Τα δελφινάκια του Αμβρακικού είναι μια δραματική, ηθογραφική, αλλά και ρομαντική ελληνική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό μυθιστόρημα του Ντίνου Δημόπουλου.


Περίοδος του Μεσοπολέμου. Σε κάποιο παραθαλάσσιο χωριουδάκι, στον κόλπο του Αμβρακικού, δύο παιδιά, ο Πέτρος (οκτώ χρόνων) και η Ανθούλα (επτά) περνάνε τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Με τον αυθορμητισμό και την αθωότητα της τρυφερής ηλικίας τους, ανακαλύπτουν σιγά σιγά το θαύμα του κόσμου που τα περιβάλλει. Ώσπου, στο πρόσωπο ενός άλλου παιδιού, απόβλητου από την κοινωνία (και τη ζωή) επειδή έχει φυματίωση, γνωρίζουν τη σκληρότητα των "μεγάλων" που δεν συγχωρούν εύκολα τη διαφορά ή την εξαίρεση, και αποφασίζουν να αντισταθούν. 

Μέσα από το Blog μας,θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διευθύντρια και όλες τις δασκάλες του σχολείου μας, που συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης και φυσικά τη γυμνάστρια μας την κ. Βαρβάρα για τις όμορφες φωτογραφίες που μας έστειλε.








 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου