twitter
rss



Ένα ξαφνικό και σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε το σχολείο μας την προηγούμενη εβδομάδα, που παραλίγο να αφήσει τις αίθουσες και τα παιδιά παγωμένα μέσα στο καταχείμωνο.

Συγκεκριμένα, το απόθεμα του πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε σε δραματικά επίπεδα και ήταν επιτακτική ανάγκη η παραγγελία νέου. 

Όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια κα. Λιόλιου μια νέα εγκύκλιος του Υπουργείου, αναθεωρεί τον μέχρι πρότινος τρόπο παραγγελίας πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία και ορίζει ότι πρέπει να γίνεται μειοδοτικός διαγωνισμός για το σύνολο των σχολείων του Δήμου Αθηναίων.

Όπως γίνεται φανερό, με την παραπάνω διαδικασία το πιθανότερο ήταν να παραλάβουμε πετρέλαιο λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και μέχρι τότε παιδιά και δασκάλες να ξεπαγιάζουν μέσα στις αίθουσες.

Ευτυχώς όμως με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Ράικου Νίκου στην Σχολική Επιτροπή της 5ης  Δημοτικής Κοινότητας, καταφέραμε να προμηθευτούμε μια ικανή ποσότητα πετρελαίου την Παρασκευή 8-2-2013

Το θέμα αντιμετωπίστηκε προσωρινά αλλά φυσικά δεν λύθηκε. 
Θα πρέπει το Υπουργείο να αντιληφθεί έγκαιρα ότι η νέα διαδικασία που ορίζει δεν μπορεί να εφαρμοστεί μεσούσης της σχολικής περιόδου και τουλάχιστον για φέτος θα πρέπει να ανασταλεί η ισχύς της εγκυκλίου αν δεν θέλουμε να γεμίσουμε με παγωμένα σχολεία και παιδιά.

Τέλος να ευχαριστήσουμε την Σχολική Επιτροπή της 5ης Δ.Κ. για την έγκαιρη και αποτελεσματική λύση που μας έδωσε στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου