twitter
rss

Το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω,  μετά από πολλούς κόπους και  επιμονή, είναι πλέον ανοιχτό για τα σχολεία. Τα εκθέματα που βρίσκονται στο Μουσείο μας  χρονολογούνται από το 1817 σε αντικείμενα και πολύ πριν σε έντυπο υλικό. Η νέα γενιά θα έχει την ευκαιρία να δει τα εκθέματα, τα μέσα, τα εργαλεία αλλά και τον τρόπο που τα χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες γενιές.  Επίσης θα μάθει με τι και πως ζούσαν, καλλιεργούσαν , ύφαιναν , μαγείρευαν και γενικά διάφορα επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα. 
O χωρος του Μουσείου είναι χώρος μυσταγωγίας, πολιτισμού και παιδείας.  Τα γεγονότα, οι εικόνες, τα ακούσματα , η ιστορική προβολή γνήσιων εκθεμάτων – θησαυρών αλλά και οι ζωντανές εκδηλώσεις και δρώμενα  μετατρέπουν το Μουσείο σε χώρο έλξης για μαθητές όλων των ηλικιών.
Υπάρχουν 8 διαφορετικοί χώροι όπου έχουν τοποθετηθεί τα εκθέματα ανά θεματική ενότητα. Συγκεκριμένα :
Χώρος υφαντικής (αργαλειός, ραπτομηχανές κλπ)
Χώρος Μαραγκού, σιδηρουργού κλπ
Πολεμικά – Ιστορικά αντικείμενα κλπ
 
Κουζίνα – μαγειρειό με παλιό τζάκι κλπ
 
Χώρος Μουσικών οργάνων, σχολικών αντικειμένων καθώς και προσωπικών αντικειμένων των Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας Αντωνίου, Σταύρου Μαυροθαλασσίτη, Ζαμπέτα  και  Τάσου Χαλκιά.
Χώρος φωτογραφικών μηχανών
Τσαγκαράδικο
Αύλειος  χώρος (πηγάδι, παραδοσιακό αποστακτήριο, φούρνος, γεωργικά εργαλεία κλπ).
Για κρατήσεις οργανωμένων επισκέψεων επικοινωνήστε στο τηλ: 210 5907174 κιν: 6977913561 και 6984444999 ή στείλτε μας e-mail: perrakisiloa@gmail.com  ή επισκεφτείτε την σελίδα μας iloaegaleo.blogspot.gr.
 Απο επιστολή που μας έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΛΟΑ κ. Γιάννης Περράκης

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου