twitter
rss

Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, και ανέπτυξε το θέμα: «Ο ΕΦΗΒΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά  γνωρίσματα της εφηβείας, στις «δύσκολες» συμπεριφορές  εφήβων: Ο έφηβος έχει άποψη, κρίση, αίσθηση δικαιοσύνης, σωματική ωριμότητα, νοιώθει ανάμεσα σε δύο κόσμους – την παιδική και τη νεανική ηλικία – αναγνωρίζει το εγώ του, αμφισβητεί τα πάντα, δημιουργεί φιλίες, ανακαλύπτει το άλλο φύλο κλπ. Αναφέρθηκε ακόμη και στις συμπεριφορές  των γονέων απέναντι στις αλλαγές, τις αμφισβητήσεις και αντιδράσεις των εφήβων.
 
Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για καλύτερες σχέσεις και επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των εφήβων. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη αξία του διαλόγου. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών.
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία αν πατήσετε εδώ...
 

Απο e-mail που μας έστειλε η κ.Βαλωμένου Γεωργία την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου