twitter
rss


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.), με τις αριθμ. 29280/Γ4/01-03-2013 και αριθμ. 33006/Γ4/08-03-2013 εγκυκλίους του, καλεί τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης να συμμετέχουν στο διάστημα Μάρτιος – Μάιος 2013, στο Πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων).

Στη συνέχεια, παραθέτουμε Απόσπασμα των συγκεκριμένων εγκυκλίων για ενημέρωσή σας:

«Μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος το οποίο περιελάμβανε την αξιολόγηση της σωματικής διάπλασης και των συνηθειών διατροφής των μαθητών των Γ’ και Ε’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου τη χρονική περίοδο 2008-2011, […] το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. αποφάσισε την επέκτασή του σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), με την ονομασία Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων).

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις.
Στην Α’ φάση καλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των Δημοτικών Σχολείων στο πλαίσιο του μαθήματός τους, να διενεργήσουν τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης [των μαθητών/τριών] και να καταγράψουν σε έντυπα τα αποτελέσματα.

Στη Β΄ φάση […] θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της Α’ φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται μονοσέλιδη Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων. Οι αναφορές θα πρέπει να εκτυπωθούν και να παραδοθούν στους μαθητές ή στους γονείς τους.

Για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, η καταγραφή των μετρήσεων των μαθητών στην ηλεκτρονική φόρμα θα γίνεται μόνο με τη χρήση του Αριθμού Μητρώου [του κάθε μαθητή].

Οι αξιολογήσεις συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των παιδιών θα γίνουν από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει και την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος (Καθηγητής Λ. Συντώσης)».

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα πρέπει ο/η κάθε μαθητής/τρια να προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση του Γονέα ή Κηδεμόνα του.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου