twitter
rss

Αντί απολογισμού, σας παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου μας κ. Ζησιμόπουλου Αντώνη στην καλοκαιρινή γιορτή λήξης του συλλόγου μας.

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί μας φίλοι.

Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην καλοκαιρινή γιορτή λήξης του Συλλόγου μας.

Σα ευχαριστούμε που για ακόμα μια φορά δείχνετε με την παρουσία σας πόσο πολύ στηρίζετε το σχολείο μας, το σύλλογό μας , τα παιδιά μας.

Σήμερα βρίσκονται κοντά μας οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου μας κ. Ράικος Νίκος και  Ευγενικός Κώστας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Θεολόγου καθώς και η κ. Λογοθετίδου Λένα, ο Διαμερισματικός Σύμβουλος κ.Μπάμπης Κόκλας  , παλιοί μαθητές του σχολείου μας και αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το 46ο Δημοτικό δεν είναι ένα απλό δημοτικό σχολείο αλλά ένας σταθμός στην καρδιά όλων όσων πέρασαν από τις τάξεις του με κάθε ιδιότητα.

Όταν ξεκίνησε η χρονιά είχαμε θέσει ως στόχο αφενός μεν να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο το σχολείο στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του έργου και αφετέρου στην μαζικοποίηση του συλλόγου μας με τη συμμετοχή όσων περισσότερων γονέων γίνεται.

Σήμερα μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι ο στόχος μας επετεύχθη !!

Βρεθήκαμε δίπλα στο σχολείο, στη διευθύντρια και στις δασκάλες όπου και όποτε χρειάστηκε και καταφέραμε με συλλογική και οργανωμένη δράση να ξεπεράσουμε τα δυστυχώς πολλά προβλήματα που ανέκυπταν κάθε φορά.

Επιπλέον σε συνεργασία με τη διευθύντρια κ. Λιόλιου και με την πολύτιμη βοήθεια της Ένωσης Γονέων καταφέραμε και εξασφαλίσαμε μετά από δύσκολο και επίπονο αγώνα τα χρώματα για τη συνολική και καθολική βαφή του σχολείου μας  και ο σύλλογός μας θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την εργασία της βαφής που θα γίνει αμέσως μετά το κλείσιμο του.

Σε αυτό τον σκοπό είναι αφιερωμένη και η σημερινή λαχειοφόρος αγορά. Τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε θα διατεθούν για την εργασία της βαφής και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για να έχουμε το Σεπτέμβρη ένα φρέσκο, σύγχρονο και αισθητικά αναβαθμισμένο σχολείο.

Από την άλλη, μέσα από τις δράσεις μας , τις καθιερωμένες πια δραστηριότητες του Σαββάτου που φέτος διεξάχθηκαν με μεγάλη επιτυχία και με αναβαθμισμένο πρόγραμμα, με το θεατρικό μας εργαστήρι που την Κυριακή θα ανεβάσει και την πρώτη του θεατρική παράσταση, την εκδρομή μας, το αποκριάτικο πάρτι, το Χριστουγεννιάτικο  Cake Bazaar, την έκδοση πρωτότυπων και καλαίσθητων ημερολογίων, το Πασχαλινό παζάρι με τις λαμπάδες και τα δώρα, τα πρωταθλήματα που πήραμε μέρος, και τόσα άλλα, είδαμε τους γονείς να αγκαλιάζουν μαζικά το σύλλογο, να συμμετέχουν ενεργά και δραστήρια και να δίνουν το παρών  σε κάθε ευκαιρία.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ειδική αναφορά που αξίζει να τη μνημονεύσουμε.

Είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν κάνει διακρίσεις, και έχει χτυπήσει αμείλικτα κάθε νοικοκυριό.

Όταν τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Cake Bazaar με σκοπό να συγκεντρώσουμε χρήματα για να βοηθήσουμε οικογένειες του σχολείου μας που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες ήμασταν κάπως διστακτικοί για το αποτέλεσμα που θα είχε.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη αλλά και τη βαθιά μας χαρά και συγκίνηση όταν είδαμε για δυο συνεχόμενα Σάββατα τα γλυκά που φέρνατε να διαδέχονται το ένα το άλλο στο τραπέζι μας και ο κουμπαράς μας να γεμίζει απροσδόκητα.
Με τη δική σας συμμετοχή, με τη δική σας γλυκιά βοήθεια, από το υστέρημα όλων των γονιών που συμμετείχαν στη δράση, κάποια παιδιά τόσο άγνωστα αλλά και συνάμα τόσο γνωστά γιόρτασαν όμορφα Χριστούγεννα

Αυτή η επιτυχία δεν ήταν και δεν πρέπει να είναι συγκυριακή. Αυτό το μάθημα αλληλεγγύης, υποστήριξης και ανθρωπιάς δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Έχουμε πάνω απ’ όλα χρέος και καθήκον απέναντι στα παιδιά μας να συνεχίσουμε μέσα από οργανωμένες δράσεις που θα οργανώσει και του χρόνου ο Σύλλογός μας να δείξουμε ότι παιδιά μας δεν είναι μόνο αυτά που έχουμε και μεγαλώνουμε σπίτια μας, αλλά παιδιά μας είναι όλα τα παιδιά του σχολείου μας.

Σε όλες αυτές τις προσπάθειες δεν ήμασταν μόνοι, υπήρξαν αρκετοί αφανής ήρωες που βρέθηκαν κοντά μας, μας βοήθησαν όποτε τους ζητήθηκε, μας πρόσφεραν ανιδιοτελώς τη στήριξή τους.

Επειδή αφανείς μπορεί να ήταν, άγνωστοι όμως δεν ήταν, αισθανόμαστε την υποχρέωση να τους ευχαριστήσουμε ονομαστικά και δημόσια.

Τον κ. Στέφανο Βουτσελά του ζαχαροπλαστείου Στέφανος για την ευγενική προσφορά της βασιλόπιττας του Συλλόγου μας

Τον κ.Λεωνίδα Κοκόρη για τη βοήθεια του στη λαχειοφόρα αγορά μας..

Τον κ. Κωνσταντίνο Βασιλά, τον αεικίνητο, ακούραστο έφηβο παππού του σχολείου μας, που βρίσκεται κοντά μας τόσα χρόνια, μας στηρίζει, μαγνητοσκοπεί όλες τις εκδηλώσεις μας, και μας κάνει όλους να ζηλεύουμε τη ζωντάνια και την ενεργητικότητα του.

Το ψητοπωλείο Άραχθος που, όπως και πέρσι έτσι και φέτος  έχει αναλάβει να μας σπάσει τη μύτη με τα ζουμερά και νόστιμα σουβλάκια του.

Τον αθλητικό όμιλο Νίκη Αθηνών, που δραστηριοποιείται στο αθλητικό κέντρο της Γκράβας για την προσφορά προς τους μαθητές του σχολείου μας για το καλοκαιρινό τους cump.

Συγκεκριμένα όλα τα παιδιά που προέρχονται από το σχολείο μας θα έχουν 20% έκπτωση στην τιμή του καλοκαιρινού cump, που θα γίνει στο αθλητικό κέντρο της Γκράβας για όσες εβδομάδες επιθυμούν. Μάλιστα σήμερα είναι κοντά μας και η εκπρόσωπος της ομάδας που μπορεί να σας δώσει όσες πληροφορίες χρειάζεστε.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε μια εταιρεία. Στην Τροφοδοτική Αιγαίου που καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δε σταμάτησε να μας στηρίζει και να μας βοηθάει σε κάθε ευκαιρία.
Τα Χριστούγεννα παράλληλα με το Cake Bazaar η τροφοδοτική Αιγαίου μας χορήγησε όλους τους καφέδες και τα ροφήματα που γευτήκατε. Επιπλέον μας έστειλε και 5 μεγάλες κούτες τρόφιμα τα οποία και διανείμαμε στις οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Στο Αποκριάτικο Πάρτι μας, μας χορήγησε τις σοκολάτες, τα κεράσματα και τους χυμούς των παιδιών.

Σήμερα είναι κοντά μας η εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Γιαννακάκη Βούλα την οποία και παρακαλώ να έρθει κοντά μου για να τις απονείμουμε μια αναμνηστική πλακέτα που φιλοτεχνήσαμε, και την παρακαλώ να δεχτεί και να μεταφέρει τις ευχαριστίες όλων των παιδιών του σχολείου μας στο προσωπικό και τη διοίκηση της εταιρείας Τροφοδοτική Αιγαίου.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη βραδιά στους μαθητές της Στ΄τάξης.

Το ταξίδι τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κάπου εδώ τελειώνει.

Ήρθαν σε αυτό το σχολείο πριν έξι χρόνια, στη πρώτη τους ουσιαστικά απόπειρα γνωριμίας με τον κόσμο. Μέσα σε έξι χρόνια, εφοδιάστηκαν με γνώσεις, με εμπειρίες, με φιλίες, με δεξιότητες, εφοδιάστηκαν με δύναμη.

Σήμερα, σίγουροι πια για τον εαυτό τους αφήνουν την πρώτη τους αγάπη, το δημοτικό τους σχολείο, για να συνεχίσουν το γοητευτικό ταξίδι της γνώσης στα μονοπάτια του γυμνασίου.
Τους αποχαιρετούμε με την πεποίθηση πως η πρώτη τους αυτή αγάπη θα είναι και παντοτινή…

 Παρακαλώ τα παιδιά της Στ τάξης να προσέλθουν για να παραλάβουν τα αναμνηστικά τους….

 Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να αποχαιρετήσουμε και άλλα δυο πρόσωπα…
Δυο όμορφα κορίτσια, δυο καταπληκτικές μητέρες και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας που αποφοιτούν σήμερα μαζί με τα παιδιά τους.

Για πάνω από 8 χρόνια ήταν μέλη του συλλόγου μας, πρωτοστάτησαν σε όλες τις εκδηλώσεις μας, αφιέρωσαν χρόνο, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

Σήμερα τις αποχαιρετούμε, τις ευχαριστούμε για όλα όσα έκαναν για το σχολείο και το σύλλογό μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια, καλή πρόοδο στα παιδιά τους, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία

Παρακαλώ ένα θερμό χειροκρότημα για την Ελενα Καρκάνη και την Αγγελική Γιαννακοπούλου….

Κλείνοντας εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία και χαρούμενη διάθεση και σας περιμένουμε πάλι τον Σεπτέμβρη να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο και μαγευτικό ταξίδι …

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου