twitter
rss

Με μια ξεχωριστή και πρωτότυπη βραδιά, άνοιξε χθες ο κύκλος των εκδηλώσεων γα τη λήξη  της φετινής σχολικής χρονιάς στο σχολείο μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης, μας παρουσίασαν το πρόγραμμα με τίτλο

Παιδί – Παιχνίδι – Παιδεία.

Με την βοήθεια και καθοδήγηση της εκπληκτικής τους δασκάλας – γυμνάστριας κ. Συλαϊδοπούλου Βαρβάρας,  αλλά και των υπολοίπων δασκάλων τους, τα παιδιά μας ταξίδεψαν στα χρόνια της αρχαιότητας  και μας έδειξαν πως παιζόταν η Ακινητίνδα (Αγαλματάκια), το Κολλαβίζειν (Μπιζ), η Χαλκή Μυία (Τυφλόμυγα) και η γνωστή σε όλους μας Διελκυστίνδα.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε με νοσταλγία τα παραδοσιακά παιχνίδια που παίζαμε και εμείς οι μεγαλύτεροι στη νιότη μας, όπως το Αλάτι Ψιλό, το Σχοινάκι, το Ρολόι και το Εννιάπετρο και σιγοτραγουδήσαμε μαζί τους το Γκέο Βαγκέο.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στην παρουσίαση των παιχνιδιών για άτομα με ειδικές ικανότητες. Τα παιδιά καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς έμαθαν με ένα βιωματικό τρόπο πως το δικαίωμα στο παιχνίδι και στην άθληση είναι προνόμιο όλων των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών με προβλήματα όρασης ή κινητικότητας.

Μας έδειξαν πως παίζεται το γκολμπολ, ένα είδος μπάσκετ για άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση.

Τέλος μας αποχαιρέτησαν με το τραγούδι «Χωρίς παιχνίδι δε ζω» σε δικούς τους στίχους και πρωτότυπη μουσική επένδυση από την γλυκιά μας δασκάλα της μουσικής. Επιπλέον τα μουσικά όργανα που συνόδευαν το τραγούδι – καστανιέτες – τα είχαν φτιάξει μόνα τους τα παιδιά στο σχολείο στο αντίστοιχο μάθημα της μουσικής.

Ο Σύλλογός μας θέλει να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της χθεσινής εκδήλωσης και ειδικότερα στους μαθητές της Δ΄ Τάξης που κατάφεραν και μας έκαναν για ένα δίωρο να αισθανθούμε  κι εμείς ξέγνοιαστα και χαρούμενα παιδιά.

 Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ..

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου