twitter
rss

Με μεγάλη επιτυχία ανέβηκε χθες Κυριακή 15 Ιουνίου, στο θέατρο του πολυχώρου ΕΚΣΤΑΝ η θεατρική μας παράσταση  « Ο άνθρωπος που ήτανε… μισός»

Το κείμενο είναι μια θεατρική διασκευή ενός λαϊκού παραμυθιού της Ηπείρου. Συνδυάζει το στοιχείο του φανταστικού με διαχρονικές αξίες και επίκαιρους προβληματισμούς, όπως το ζήτημα της αποδοχής και της διαφορετικότητας.

Μέσα από την σκηνοθετική καθοδήγηση και το αριστοτεχνικό στήσιμο της παράστασης από τη δασκάλα τους κ. Ολυμπίας Παγουλάτου, τα παιδιά ξεδίπλωσαν το υποκριτικό τους ταλέντο, πειθάρχησαν σε δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους, αυτοσχεδίασαν με φαντασία, κατάφεραν να επικοινωνήσουν τα μηνύματα του έργου με το κοινό και φυσικά γνώρισαν την αποθέωση.

Οι μικροί ρόλοι έγιναν μεγάλοι και οι πρωταγωνιστές κρατούσαν το τέμπο με δεξιοτεχνία. Η αφήγηση του παραμυθιού σε ταξίδευε σε μαγικούς κόσμους υποστηριζόμενη από την εφευρετικότητα και τη φαντασία των σκηνικών, του φωτισμού και της μουσικής.

Η αυλαία έπεσε, κάτω από το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού. Η χαρά και η ικανοποίηση που ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών και της δασκάλας τους ήταν η καλύτερη απόδειξη πως χτες δεν παρακολουθήσαμε μια ακόμα σχολική παράσταση, αλλά μια θεατρική εμπειρία που θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Ο σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια στη δασκάλα του θεατρικού μας τμήματος, κ. Ολυμπία Παγουλάτου τόσο για τη διασκευή, την εμψύχωση και τη σκηνοθεσία της παράστασης, όσο και για την εξαιρετική δουλειά που έκανε με τα παιδιά μας καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Εκπαιδευτικοί τέτοιου είδους είναι αυτοί που μας δίνουν την ελπίδα πως τελικά τίποτα δεν έχει χαθεί, πως τα παιδιά μας στα χέρια τους μπορούν να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό τους και για την κοινωνία μας γενικότερα.

Για τους μικρούς μας 14 πρωταγωνιστές τα λόγια είναι φτωχά. Δεν θα μας εκπλήξει αν μετά από αρκετά χρόνια οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του θεάτρου δηλώσουν ότι η πρώτη τους επαφή με το θέατρο και την τέχνη ήταν στο δημοτικό τους σχολείο. Το 46ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
 

Φωτογραφίες από την παράσταση μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ..

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου