twitter
rss

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διεξήχθη σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου 2015 το 1ο Διασχολικό Τουρνουά Σκακιού που οργάνωσε ο Σύλλογός μας στο χώρο του σχολείου μας.



Η πρόσκληση που απευθύναμε ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία, πάνω από 65 παιδιά προερχόμενα από 7 σχολεία της ευρύτερης περιοχής δήλωσαν συμμετοχή για να λάβουν μέρος στο Τουρνουά και να το μετατρέψουν σε μια χαρούμενη γιορτή του αθλήματος.

Οι αγώνες έγιναν με το Ελβετικό σύστημα κατάταξης και τα παιδιά αγωνίστηκαν σε 3 κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους (Α’ – Β’), (Γ΄- Δ΄) και (Ε΄- Στ΄) σε πέντε γύρους.



Όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα ευγενούς ανταγωνισμού και άμιλλας και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι καινούριες φιλίες και γνωριμίες αναπτύχθηκαν, δικαιώνοντας τη φήμη του αθλήματος που το θέλει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο αριστοκρατικά και πνευματικά αθλήματα.

Όλοι τους ήταν νικητές, όλοι τους βγήκαν κερδισμένοι και χαρούμενοι για την προσπάθειά τους. Για την ιστορία βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε τους τρείς νικητές ανά κατηγορία που μοιράστηκαν και τα σχετικά μετάλλια.


(Α’ – Β’ τάξη)
1η θέση και χρυσό μετάλλιο   :    Γαστουνιώτης Μάριος      69ο  Δ.Σ.Α. ( 5 νίκες)
2η θέση και αργυρό μετάλλιο :    Παπαζαχαρίου Κατερίνα  69ο Δ.Σ.Α.  (4 νίκες)
3η θέση και χάλκινο μετάλλιο :    Ζησιμόπουλος Νίκος        46ο Δ.Σ.Α.  (3,5 νίκες)

(Γ΄- Δ΄ τάξη)
1η θέση και χρυσό μετάλλιο   :    Ντάλας Παναγιώτης         46ο  Δ.Σ.Α.  ( 5 νίκες)
2η θέση και αργυρό μετάλλιο :    Δούκας Παναγιώτης         101ο Δ.Σ.Α.  (4 νίκες)
3η θέση και χάλκινο μετάλλιο :    Καμούδη Μαριαλένα         69ο  Δ.Σ.Α.  (3,5 νίκες)

(Ε΄- Στ΄ τάξη)
1η θέση και χρυσό μετάλλιο   :    Ντάλα  Κωνσταντίνα         46ο  Δ.Σ.Α.  ( 5 νίκες)
2η θέση και αργυρό μετάλλιο :    Βελλιανίτης Χαράλαμπος  38ο  Δ.Σ.Α.  (3 νίκες)
3η θέση και χάλκινο μετάλλιο :    Παπαζαχαρίας Χριστόφορος  69ο  Δ.Σ.Α.  (2 νίκες)

Ο Σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους γονείς και τα παιδιά που βρέθηκαν σήμερα μαζί μας και ιδιαίτερα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 38ο, 45ο, 52ο, 63ο, 69ο  και 101ο, Δημοτικών Σχολείων για το τόσο ζεστό και συνεργατικό τρόπο που αγκάλιασαν την εκδήλωσή μας.

Επίσης, στη διευθύντρια του σχολείου μας κα. Λιόλιου Κωνσταντίνα που δεν σταματά να μας στηρίζει και να μας βοηθά σε κάθε μας δραστηριότητα, στη σχολική μας σύμβουλο κα. Παρρά Βασιλική που βρέθηκε σήμερα κοντά μας, στον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων κ. Ανδρέα Θεολόγου και στη κα. Λένα Λογοθετίδου, καθώς και στον δάσκαλο σκακιού κ. Κακαδέλη Στράτο  ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σημερινή τους παρουσία στην εκδήλωση μας, που σηματοδοτεί και τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί μια ζωντανή σχολική κοινότητα.

Το σημερινό τουρνουά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την έμπνευση και την καθοδήγηση του κ. Παπαδημητρίου Γιάννη δασκάλου και προπονητή της ομάδας σκάκι του σχολείου μας, που με τη βοήθεια της κας. Ελένης Φρειδάκη, του Παύλου Χάσικου και του Ντάλα Δημήτρη  έφεραν εις πέρας το αγωνιστικό κομμάτι του Τουρνουά με υποδειγματικό τρόπο.

Το 1ο Διασχολικό Τουρνουά Σκακιού πέρασε στην ιστορία, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Τουρνουά όπου με τη συμμετοχή όλων μας ελπίζουμε να γίνει θεσμός για τα Σκακιστικά Δρώμενα της περιοχής μας.



Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου