twitter
rss

Όλοι ξέρουμε για την ιστορία της Αρχαίας Αθήνας και το σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο πολιτισμός της για όλη την ανθρωπότητα.

Πόσοι όμως γνωρίζουν τα ιδιαίτερα μυστικά και συμβολισμούς του αρχαίου μας πολιτισμού και έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν και να βρεθούν ακριβώς στα ίδια μέρη με τους αρχαίους μας προγόνους;

Μια τέτοια ευκαιρία είχαν σήμερα οι γονείς και οι μαθητές του σχολείου μας μέσω του αρχαιολογικού περιπάτου που διοργάνωσε ο σύλλογός μας, κάνοντας μια βαθιά βουτιά στην αρχαία μας ιστορία.

Το ραντεβού μας είχε οριστεί για τις 10.00 π.μ. έξω από το μουσείο της Ακρόπολης, εκεί μας περίμενε  η ξεναγός μας κα. Στέλλα Αρβανίτη, και για τις επόμενες 3 ώρες μας ξενάγησε, μας εξήγησε, μας διηγήθηκε, μας μάγεψε σε ένα μοναδικό οδοιπορικό.

Αρχικά, ανηφορήσαμε την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η πρώτη μας στάση ήταν έξω από το ωδείο του Ηρώδη του Αττικού (Ηρώδειο). Μάθαμε για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του και ταξιδέψαμε νοερά σε ιστορικές παραστάσεις.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την Αρχαία Αγορά και περιηγηθήκαμε σε όλα τα κεντρικά σημεία της καρδιάς της αρχαίας πόλης.

Άρειος Πάγος, Ναός των Αγίων Αποστόλων, Αγοραίος Κολωνός, Οδός των Παναθηναίων, Ναός του Ηφαίστου (Θησείο), Βουλευτήριο, Μητρώο και φυσικά η επιβλητική Στοά του Αττάλου.

Στο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς είχαμε την ευκαιρία να δούμε χαρακτηριστικές λεπτομέρειες τόσο από την καθημερινή ζωή των Αθηναίων όσο και από τον τρόπο που λειτουργούσε η Αθηναϊκή Δημοκρατία.

Η ξενάγηση της κας Αρβανίτη ήταν εκπληκτική, ζωντάνευε μπροστά μας τη ζωή των αρχαίων Αθηναίων και σύνδεε με ένα μοναδικό τρόπο το χτες με το σήμερα κάνοντας εύκολα αντιληπτές τις κοινές μας καταβολές αλλά και τις μεγάλες αντιθέσεις με τους αρχαίους μας προγόνους.

Το μεσημεράκι μας βρήκε όλους γλυκά κουρασμένους αλλά και τόσο γοητευμένους από τον τρίωρο περίπατό μας.

Ήταν επιτακτική η ανάγκη για λίγη δροσιά και ξεκούραση, δεν χάσαμε την ευκαιρία λοιπόν και ανεβήκαμε προς το Μοναστηράκι όπου στα γνωστά ταβερνάκια φάγαμε μεζεδάκια και ξεδιψάσαμε με παγωμένες μπύρες ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη εξόρμησή μας που δεν θα αργήσει να έρθει.

Ο σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους του γονείς και τα παιδιά που περπάτησαν σήμερα μαζί μας για την άψογη συνεργασία τους, το εξαιρετικό κλίμα και την καλή τους διάθεση. Η θετική τους αύρα ήταν διάχυτη και αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη να οργανώσουμε στο μέλλον και άλλες ανάλογες εξορμήσεις.

Τέλος, ένα μεγάλο και θερμό ¨ευχαριστούμε¨ από όλους μας στη ξεναγό μας κα. Στέλλα Αρβανίτη για την εξαιρετική της ξενάγηση και τον τόσο ζεστό τρόπο που αγκάλιασε τον περίπατό μας.


Περισσότερες φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό μας περίπατο μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου