twitter
rss



Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και το έπος του ’40 στο σχολείο μας.
 

Την Πέμπτη στο ξεκίνημα της γιορτής, η διευθύντρια του σχολείου μας κα. Λιόλιου ανάγνωσε την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ανάδειξη των σημαιοφόρων, των παραστατών και των μαθητών που θα καταθέσουν τα στεφάνια, κατά τις σχολικές εορτές του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. 

Στη συνέχεια οι μαθητές της Δ΄ τάξης με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους ετοίμασαν μια όμορφη γιορτή που εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους με την εξαιρετική επιλογή των κειμένων, των ποιημάτων και των τραγουδιών.

Κάνοντας χρήση των διαθέσιμων ντοκουμέντων της εποχής, παρουσίασαν όλη τη διαδρομή των ηρωικών γεγονότων του 1940 αλλά και τις μετέπειτα εξελίξεις, την κατοχή, την αντίσταση και την απελευθέρωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης το άγημα της σημαίας μας, συνόδευσε τους μαθητές για την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων της περιοχής μας.

Την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, οι μαθητές με τη σημαία μας παρήλασαν στην μεγάλη μαθητική παρέλαση στον Σύνταγμα ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, του Δημάρχου και πλήθος κόσμου, κλείνοντας έτσι ένα διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων.

Σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις τους σχολείου μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά τους, στις δασκάλες και δασκάλους  που τα βοήθησαν και τα καθοδήγησαν καθώς και στους μαθητές της σημαίας και του στεφάνου, συγχαρητήρια για τις μαθητικές τους επιδόσεις και την άξια εκπροσώπηση του σχολείου μας στη μαθητική παρέλαση.




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου