twitter
rss

Το τελευταίο κουδούνι για τη σχολική χρονιά 2012-2013 χτύπησε χθες το βράδυ αργά στο σχολείο μας, όταν ολοκληρώθηκε και η καλοκαιρινή γιορτή του συλλόγου μας, κλείνοντας έτσι ένα εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα….


Το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουνίου το τμήμα των Γαλλικών της Στ’ τάξης παρουσίασε ένα όμορφο θεατρικό από τον «Μικρό Νικόλα» στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να θαυμάσουν εκτός από τις θεατρικές επιδόσεις των παιδιών και την εξαιρετική τους πρόοδο στη Γαλλική γλώσσα.

Η συνέχεια δόθηκε  στην αυλή του σχολείου όπου μαθητές, διδάσκοντες, γονείς και φίλοι διασκεδάσαμε μέχρι αργά παρακολουθώντας τα δρώμενα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με την επιμέλεια των δασκάλων τους.

Μας έκλεψαν τις καρδιές με τα τραγούδια τους, τις μικρές θεατρικές τους παραστάσεις, τους χορούς και φυσικά τα απίστευτα και ευφάνταστα παιχνίδια τους.

Τα παιδιά με τον δικό τους αυθόρμητο και συγκινητικό τρόπο, αποχαιρέτησαν τους δασκάλους, που δεν θα τους έχουμε μαζί μας την επόμενη χρονιά και αγκαλιασμένη σε ένα πολύχρωμο κουβάρι, η Στ΄ τάξη, τραγούδησε το ¨Dust in the wind¨ αποχαιρετώντας με αυτό τον τρόπο το αγαπημένο της σχολείο.

Να σημειώσουμε, ότι παράλληλα με τις εκδηλώσεις στο προαύλιο, στο υπόστεγο του σχολείου λειτουργούσε και έκθεση με τις δημιουργίες των μαθητών, όπου με έκπληξη θαυμάσαμε εκπληκτικά  καλλιτεχνικά έργα, που ξεχείλιζαν από φαντασία, χρώμα αλλά και ωριμότητα.

(Φωτογραφίες από την καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου, μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ..)

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 14 Ιουνίου, ήταν η σειρά του συλλόγου μας να αποχαιρετήσει τη σχολική χρονιά που τελείωσε και να ξεπροβοδίσει  τους μαθητές της Στ΄τάξης.

Η γιορτή μας ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του συλλόγου μας κ. Ράικου Νίκου, όπου έκανε και τον απολογισμό των δράσεων του συλλόγου μας για τη χρονιά που μας πέρασε.


Στη συνέχεια, είχαμε τις βραβεύσεις και τις απονομές επάθλων στους νικητές των τμημάτων των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας τα Σάββατα, σε σκάκι, μπάσκετ, βόλεϊ, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς
.
Το θέαμα ξεκίνησε με το θεατρικό μας τμήμα και τα παιδιά να παρουσιάζουν δυο ξεκαρδιστικά σκετς, κερδίζοντας επάξια ένα δυνατό χειροκρότημα απ΄ όλους μας.

Έπειτα, τα παιδιά του χορευτικού τμήματος έκαναν την εμφάνιση τους, ντυμένα όλα με παραδοσιακές στολές και κοστούμια, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους αλλά και το αστείρευτο κέφι τους, χορεύοντας παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.

Με την εμπνευσμένη καθοδήγηση της δασκάλας τους, μας ταξίδεψαν από την Ήπειρο και τη Ρούμελη μέχρι την Κρήτη και από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο μέχρι τα τελευταία ξένα hits.

Με το πέρας των χορευτικών επιδείξεων, ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Ράικος, απένειμε στη Στ΄ τάξη τα αναμνηστικά που επιμελήθηκε ο σύλλογός μας και ξεκίνησε το γλέντι.

Σουβλάκια που τα ψήσαμε εκείνη τη στιγμή, άφθονες μπύρες για τους μεγάλους, αναψυκτικά και χυμοί για τους μικρούς, έδιναν κι έπαιρναν.

Ο Dj με τις μουσικές του επιλογές είχε ξεσηκώσει τον κόσμο, μουσική, χορός, κέφι και διασκέδαση ήταν στην πρώτη γραμμή, μέχρι που ήρθε η ώρα να δώσουμε τη σκυτάλη στα παιδιά της Στ΄ τάξης, για να κάνουν το δικό τους πάρτι, για να αποχαιρετήσουν το σχολείο που τους συντρόφευσε όλα αυτά τα χρόνια.

Με τη συγκίνηση να περισσεύει, τη ζωντάνια, τον ενθουσιασμό, το μπρίο και την όμορφη τρέλα τους να είναι παρούσες μέχρι την τελευταία στιγμή, τα παιδιά χόρεψαν, τραγούδησαν, ξεφάντωσαν και στο τέλος αγκαλιασμένα έκλαψαν, όταν αποχαιρέτησαν την τάξη τους, τα γνώριμα στέκια τους, τις γωνιές τους, τους φίλους τους, τους συμμαθητές τους.

Ένας νέος όμορφος κόσμος τα περιμένει στο Γυμνάσιο, ίσως λιγότερο αθώος, ίσως λιγότερο ξέγνοιαστος, αλλά πάντα δημιουργικός και προκλητικός για τον καθένα και την καθεμιά τους.

Είχε νυχτώσει πια για τα καλά, όταν έκλεισε πίσω τους η βαριά καγκελόπορτα του σχολείου, κρατώντας μέσα του όνειρα, αναμνήσεις και φιλίες που ευχόμαστε να κρατήσουν για μια ζωή.

Απ΄ όλους εμάς, το μόνο που μένει να τους ευχηθούμε είναι….

Καλό Ταξίδι παιδιά μας….

(Φωτογραφίες από την καλοκαιρινή γιορτή του συλλόγου μας , μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ..)







0 comments :

Δημοσίευση σχολίου