twitter
rss

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς χρήσιμο είναι, ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, να κάνουμε και έναν απολογισμό των δράσεων και δραστηριοτήτων που αναλάβαμε, έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση, λογοδοσία αλλά και διαφάνεια στην λειτουργία του.
 
Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2012, το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα, ανέδειξε το νέο προεδρείο του και προχώρησε σε ιεράρχηση των αναγκών του σχολείου αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Συγκεκριμένα :



  1. Συνεχίσαμε τις δραστηριότητες του Σαββάτου, με μεγάλη επιτυχία και με αυξημένη συμμετοχή παιδιών που στελέχωσαν τα τμήματα : Σκάκι, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Εκμάθηση παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, Θεατρικό Παιχνίδι.  
  2. Δημιουργήσαμε site του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας στο internet όπου αναρτώνται  όλα τα γεγονότα που αφορούσαν τον σύλλογο, το σχολείο, τις επιτυχίες ή τις δραστηριότητες των μαθητών μας, ενημερώσεις γονέων για παιδαγωγικά θέματα κ.α.
  3. Τα Χριστούγεννα μοιράσαμε σε όλα τα παιδιά του σχολείου αναμνηστικό ημερολόγιο με τη φωτογραφία όλης της τάξης τους.
  4. Εξασφαλίσαμε με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες τον Φεβρουάριο πετρέλαιο  για το σχολείο που κινδύνευε να μείνει χωρίς θέρμανση, Προκαλέσαμε την παρέμβαση της Ενώσεως Γονέων του 5ου διαμερίσματος, που ανήκουμε ,και την άμεση σύγκληση της Σχολικής Επιτροπής με αποτέλεσμα την προμήθεια πετρελαίου.
  5. Διοργανώσαμε αποκριάτικη γιορτή  για τα παιδιά με φαγητό, χορό και μουσική (dj) με πολλά κολακευτικά σχόλια από την πλευρά των παιδιών και των γονιών.
  6. Αγοράσαμε μπάλες για το μάθημα της γυμναστικής του Σχολείου.
  7. Διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο Αττικό Πάρκο
  8. Διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο και την διευθύντρια του σχολείου μας, ημερίδα – ομιλία  για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο  με ομιλητή τον διευθυντή του 82ου Δ.Σ.Α. και υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου κ Βελέτη
  9. Συμμετείχαμε με προσφορά φαγητού στην γιορτή αλληλεγγύης που έγινε στο 40ο Γυμνάσιο από τους καθηγητές που με δική τους πρωτοβουλία έκαναν εντελώς δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα στα παιδιά της περιοχής μας με την στήριξη της Γ’ ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων.
  10. Κατασκευάσαμε βιβλιοθήκη για να τοποθετηθούν τα βιβλία που διαθέτει το σχολείο. Τα έξοδα αυτής καλύφθηκαν  από την λαχειοφόρο αγορά που διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία.
  11. Στηρίξαμε  οικονομικά την εκδήλωση του Δ1 με παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της γυμνάστριας του σχολείου κ. Βαρβάρας Συλαϊδοπούλου.
  12. Διοργανώσαμε, όπως και πέρυσι τουρνουά φιλίας, με αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ με το 11ο και 63ο δημοτικά σχολεία Αθηνών.
  13. Προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε θερινό camp με δραστηριότητες στο σχολείο αλλά η μικρή συμμετοχή των παιδιών δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί.
  14. Διοργανώσαμε την καλοκαιρινή γιορτή του συλλόγου με πλούσιο θέαμα και δρώμενα, βραβεύσεις μαθητών και γλέντι με φαγητό, μουσική και χορό.
  15. Τέλος, για πρώτη φορά επιμεληθήκαμε το αποχαιρετιστήριο πάρτι της Στ΄ τάξης που συνοδεύτηκε με απονομές αναμνηστικών και δώρων, προσφορά του συλλόγου μας.

Σε όλα τα παραπάνω και όπου ήταν απαραίτητο, είχαμε πάντα συμπαραστάτες τόσο τη διευθύντρια του σχολείου μας κ.Λιόλιου και το διδακτικό προσωπικό , όσο και μερικούς ¨πατριώτες¨ γονείς που βρίσκονταν πάντα δίπλα μας, σε ότι τους ζητούσαμε.

Πιστεύουμε ότι όλα αυτά, δεν αποτελούν παρά ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τις συνθήκες της εκπαιδευτικής λειτουργίας του σχολείου μας.

Υπάρχουν ακόμα πολλά και δύσκολα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα χρονιά, ευελπιστούμε στην βοήθεια τη δική σας, στην έμπρακτη στήριξή σας, στην ενεργό συμμετοχή σας, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ανταπεξέλθουμε σε ένα δύσκολο αλλά και τόσο όμορφο έργο, που έχει σαν επίκεντρο τα παιδιά μας…

 Το. Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 46 Δ.Σ.Α.

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου