twitter
rss

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου η ημερίδα στο σχολείο μας με θέμα : Επικοινωνία Γονέα με Παιδί, Πόσο Αποτελεσματικός Γονέας Μπορεί να Είσαι;

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το σύλλογό μας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Κάλλον»

Οι επιστημονικοί συνεργάτες της «Κάλλον» Ναυσικά Βράιλα, Ψυχολόγος-Ειδική Οικογενειακή Σύμβουλος και Μαρία Αϊβουζίδη, Κοινωνική Λειτουργός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,  βρέθηκαν κοντά στους γονείς του σχολείου μας που ήρθαν στην εκδήλωση και ανέπτυξαν μια σειρά θεμάτων που απασχολούν άμεσα τη σύγχρονη οικογένεια.

Μετά από μια αρχική εισήγηση σχετικά με το ρόλο της οικογένειας και την εξέλιξη της στη σύγχρονη κοινωνία οι γονείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να εργαστούν με βιωματικό τρόπο πάνω σε συγκεκριμένα παραδείγματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητα με τα παιδιά τους....


Με αυτό τον τρόπο αναπτύχθηκε πλούσιος και γόνιμος διάλογος ανάμεσα στους γονείς οι οποίοι με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Ναυσικάς και της Μαρίας απεκόμισαν χρήσιμα συμπεράσματα για την καθημερινή επικοινωνία μέσα στην οικογένειά τους.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες ενώθηκαν πάλι σε μια, όπου  παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα και συζητήθηκε διεξοδικά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος γονέας να έχει αποτελεσματική επικοινωνία με το παιδί του.

Η ημερίδα έκλεισε με παρουσίαση και συζήτηση γύρω από το παιδικό stress ένα θέμα που έδειξε να ενδιαφέρει και να απασχολεί σημαντικά τους περισσότερους γονείς.

Ο σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Μ.Κ.Ο. «Κάλλον» για τη συνεργασία της στην πραγματοποίηση αυτής της ημερίδας και ειδικά τη Ναυσικά και τη Μαρία για την προσεγμένη, επαγγελματική και καθ΄όλα άψογη  παρουσίαση και συζήτηση  όλων των θεμάτων.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου μας για την ουσιαστική και έμπρακτη βοήθεια που μας προσέφερε για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Η Μ.Κ.Ο. «Κάλλον» πραγματοποιεί δωρεάν συνεδρίες συμβουλευτικής σε άτομα άνεργα ή με πολύ χαμηλό εισόδημα, πληροφορίες στο τηλ: 6978597071

Η Ναυσικά Βράιλα και η Μαρία Αϊβουζίδη παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής με πλήθος προγραμμάτων στην οδό: Επτανήσου 53 & Φωκίωνος Νέγρη, Τηλ: 6947097711, e-mail: monopatiapsyxis@gmail.com   FB: Μονοπάτια Ψυχής

Για τα προγράμματα της Ναυσικάς και της Μαρίας θα σας ενημερώνουμε τακτικά μέσα από το blog μας.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου