twitter
rss

Θέλετε να πάμε θέατρο;

Ο Σύλλογός μας προγραμματίζει την επίσκεψή μας σε μια εκπληκτική και μοναδική θεατρική παράσταση.

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας έρχεται αυτά τα Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Το περίφημο Black Theatre (ή καλύτερα Black Light Theatre) της Πράγας είναι ένα μοναδικό στον κόσμο θέαμα που συνεπαίρνει το κοινό με την ομορφιά των εικόνων του, την καλλιτεχνική του αρτιότητα και τη μη-λεκτική δυναμική του.

Πρόκειται για ένα μείγμα κινησιολογίας, χορού, μουσικής και παντομίμας που βασίζεται σε μια απλή οπτική πλάνη, γνωστή ως «μαύρο δωμάτιο» ή «μαύρο κουτί»: μια κατασκευή δηλαδή επενδυμένη με μαύρο ύφασμα που λειτουργεί ως σκηνή και φιλοξενεί στο εσωτερικό της ηθοποιούς και μαριονετίστες, επίσης ντυμένους στα μαύρα. Η οπτική εξίσωση μαύρου θέματος-μαύρου φόντου έκανε τους ηθοποιούς «αόρατους» στο μάτι, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προκαλούν ψευδαισθήσεις, εκμεταλλευόμενοι τη βοήθεια του φωτισμού των κεριών.

Η θεατρική παράσταση «Ανθολογία» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει στα καλύτερα σκετς της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec.  Σκηνές από την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», το «Ιπτάμενο Ποδήλατο», τον  «Πήτερ Πάν» και άλλων διάσημων έργων του Jiri Srec όπως «Φωτογράφος», «Αποσκευές», «Φυλακισμένος», «Θαλασσινά» … θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.  

Η επίσκεψή μας θα γίνει την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στις 15.00 μ.μ. (ώρα έναρξης της παράστασης) με κόστος εισιτηρίου ανά άτομο 15€.


Παρακαλούμε να ενημερώσετε για την συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στο τηλ: (κ.Ζησιμόπουλος) ώστε να γίνει η σχετική κράτηση των εισιτηρίων.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου