twitter
rss

Μία νέα δραστηριότητα εντάσσουμε από φέτος στα Σαββατιάτικα πρωινά στο σχολείο μας.

Ένα εργαστήρι πολυφωνικής μουσικής με στοιχεία θεατρικού- μουσικοκινητικού παιχνιδιού.

Μια πειραματική χορωδία, στην οποία οι ιδέες των παιδιών παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς αυτά καλούνται να εξερευνήσουν και να θέσουν τον εσωτερικό μουσικό τους  κόσμο, να δημιουργήσουν το δικό τους  χορικό συγκρότημα, να το ονομάσουν, να φτιάξουν  το λογότυπό του, ακόμη και να προτείνουν τραγούδια ,να γράψουν στίχους και να νιώσουν τη μουσική με βιωματικό τρόπο.

Παρέχεται έτοιμο υλικό με τραγούδια από όλο τον κόσμο, από διάφορα είδη μουσικής ακόμα και με χιουμοριστικούς στίχους. Μουσικές από βυζαντινότροπες και εκκλησιαστικές, μέχρι country και σύγχρονη χορωδιακή μουσική, ηπειρώτικο πολυφωνικό , παιδικοί μουσικοί κανόνες. Κι όλοι αυτοί οι ήχοι που μπορεί ακατέργαστοι να  φαίνονταν παλιομοδίτικοι ή αδιάφοροι, με τη θεατρική δράση και το χιουμοριστικό στίχο γίνονται παιχνίδι.

Παιδαγωγικοί στόχοι:  Να νιώσουν τα μέλη της ομάδας τη σημασία και τον τρόπο λειτουργίας του συνόλου τους μέσα από τη συνδιαμόρφωση και τη συζήτηση. Να ξεπεραστούν τα εμπόδια της ντροπής και της εκφραστικής δειλίας, της «καλής» και της «κακής» φωνής. Γιατί η μουσική έκφραση είναι κάτι πηγαίο και πανανθρώπινο και κάθε παιδί μπορεί να μάθει να ευχαριστιέται με αυτό που οι φωνητικές του χορδές μπορούν να κάνουν και η συνεργασία  με την ομάδα, μπορεί να παράξει. Και πράγματι πολλές φορές το αποτέλεσμα της αρμονίας των παιδιών είναι εντυπωσιακό!

Να μπορέσουν τα παιδιά να μάθουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους σαν ένα μουσικό όργανο με άπειρες δυνατότητες που το κουβαλούν πάντα μαζί τους. Να διασκεδάσουν, να γελάσουν, να πειραματιστούν, να συνειδητοποιήσουν ότι η μουσική είναι το πιο απλό και ευρύ είδος δημιουργίας, καθώς ήχους μπορείς εν τέλει να παράξεις από τα πάντα.

Την ευθύνη της λειτουργίας της πολυφωνικής μας χορωδίας θα την αναλάβει η μουσικοπαιδαγωγός κα. Αγγελική Ζήκα η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και πλούσιες σπουδές πάνω σε αυτό το τόσο όμορφο και ενδιαφέρον αντικείμενο.

Η Αγγελική θα βρίσκεται αυτό το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο σχολείο μας από τις 10.30 έως τις 12.30 για τις εγγραφές και φυσικά για να σας ενημερώσει πάνω σε ειδικότερα θέματα του μουσικού μας αυτού εργαστηρίου.
 

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου