twitter
rss



Ένα ταξίδι στο Ολυμπιακό Ιδεώδες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου το απόγευμα στο σχολείο μας.

Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της δασκάλας τους και γυμνάστριας του σχολείου μας κας. Βαρβάρας Συλαϊδοπούλου , είχαν ετοιμάσει μια εξαιρετική εκδήλωση υψηλού επιπέδου, φροντισμένη μέχρι την παραμικρή της λεπτομέρεια.
 
Μια πιστή αναπαράσταση των Ολυμπιακών Αγώνων έτσι όπως γίνονταν στην αρχαιότητα, ένα εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό οδοιπορικό στα χρόνια της αρχαίας Ελλάδας σχηματοποιημένα με άψογο τρόπο από τα παιδιά.

Είδαμε την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και την επίκληση στον Απόλλωνα από την πρωθιέρεια , τη λαμπαδηδρομία και την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Στη συνέχεια περάσαμε στο αθλητικό μέρος με τη διεξαγωγή των αθλημάτων έτσι όπως γίνονταν στην αρχαιότητα. Τα παιδιά διαγωνίστηκαν στο «Στάδιο» στο  «Δίαυλο» στον «Δρόμο του Οπλίτη» στην «Πυγμαχία» κ.λ.π. 

Οι νικητές στο βάθρο δέχονταν τον «κότινο», το στεφάνι από κλαδί ελιάς και τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους θεατές.

Η παρουσίαση του προγράμματος «Ταξίδι στο Ολυμπιακό Ιδεώδες» ήταν στην ουσία το επιστέγασμα μιας διαδρομής που ξεκίνησε στη αρχή της σχολικής χρονιάς και κατέληξε προχθές με την εκδήλωση που παρακολουθήσαμε.

Μέσα στη χρονιά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Παναθηναϊκό Στάδιο, να λάβουν μέρος σε Ολυμπιακά αθλήματα με τη βοήθεια και συνεργασία Ελλήνων Ολυμπιονικών, να συναντήσουν τον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. κ. Μπαχ και τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Καπράλο, να συναντηθούν και να ενημερωθούν για Ολυμπιακά αθλήματα από Ολυμπιονίκες που επισκέφθηκαν το σχολείο μας και γενικά να βιώσουν μέσα από το μάθημα της γυμναστικής μια ολοκληρωτική εμπειρία σχετικά με το Ολυμπιακό πνεύμα.

Τίποτα από όλα αυτά φυσικά δεν θα είχε γίνει, αν δεν υπήρχε στο σχολείο μας η εκπληκτική μας εκπαιδευτικός, η ακούραστη γυμνάστρια των παιδιών κα Βαρβάρα Συλαϊδοπούλου. Με μεράκι, όρεξη και διάθεση δούλεψε μαζί με τα παιδιά όλη τη χρονιά, συνεργάστηκε αρμονικά μαζί τους και το θετικό αποτέλεσμα φάνηκε ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια όλων.

Στο τέλος δεν μένει παρά να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και σε όσους δούλεψαν για την παρουσίαση της παραπάνω εκδήλωσης και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στην κα. Συλαϊδοπούλου που για ακόμα μια φορά μας έκανε να αισθανθούμε πόσο τυχεροί είμαστε που την έχουμε στο σχολείο μας.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου